Slægtsforskningscafé

På Fredensborg Bibliotek mødes slægtsforskere seks gange om året for i fællesskab at dyrke deres interesse under vejledning fra en ekspert.

Slægtsforskning er for mange en populær fritidsbeskæftigelse, og aldrig har mulighederne for at undersøge familierødderne været større. Internettet betyder, at hvor man før skulle rejse land og rige rundt til forskellige kirkekontorer og lokalhistoriske samlinger, kan man i dag klare meget via computerskærmen.

Det er ikke mindst dette aspekt af slægtsforskningen, at slægtsforskningscaféen på Fredensborg Bibliotek dyrker. Her samles op til 10 slægtsforskere seks gange om året omkring et bord og med hver deres pc for at søge i databaser og granske indscannede dokumenter. Til stede ved alle sessionerne er slægtsforskningseksperten Sten Petersen, som gavmildt deler ud af sin store viden på området. Arbejdet foregår i en hyggelig og afslappet atmosfære, hvor man hjælper hinanden og selvfølgelig også nyder en kop kaffe i hinandens selskab.

Caféerne er åbne for alle med interesse for slægtsforskning, men formålet med dem er i høj grad at hjælpe nye slægtsforskere i gang med kortlægningen af fordums generationer. Du kan finde datoerne for slægtsforskningscaféerne under vores Program. Her kan du også tilmelde dig.

Du er velkommen til at medbringe egen bærbare pc til slægtsforskningscaféerne, men biblioteket kan også stille en til rådighed.

 

Inspiration:

Materialer