Til skolelærere

Vi vil altid gerne samarbejde med skoler og institutioner omkring børn og unges læselyst og deres informationsøgningskompetencer.

Booktalk

Vi elsker at fortælle om gode bøger og I er altid mere end velkomne til at komme ned på biblioteket til en booktalk, hvor vi anbefaler gode bøger tilpasset elevernes klassetrin. Ved en booktalk gennemgår vi et bredt udvalg af de nyeste, sjoveste, sejeste og mest spændende bøger, så der god grobund for inspiration til frilæsningen. Det er også muligt at tilrettelægge en booktalk indenfor et bestemt emne eller genre, ligesom vi også meget gerne kommer ud og afholder booktalks hos jer på skolerne. Skriv til os med ønsker for dato og tidspunkt, gerne i god tid.
En booktalk har typisk en varighed af 30 -40 minutter og finder sted på elevernes lokale bibliotek eller på jeres skole.
 

Biblioteksorientering

Til en biblioteksorientering lærer eleverne, hvad de kan bruge biblioteket til, hvordan man låner og afleverer og hvor man finder de forskellige materialer, ligesom de får en grundig rundvisning i børnebiblioteket. Derudover tilbyder vi inspiration til frilæsningen ved en kort booktalk. Som regel er der også en opgave, eleverne skal løse inden vi også altid afsætter tid til, at de kan bevæge sig rundt i børnebiblioteket på egen hånd, lege, læse, låne bøger eller hvad de nu har lyst til. Alt afhængig af klassetrin, laver vi også meget gerne lånerkort til eleverne.

En biblioteksorientering er altid tilpasset klassetrin, hvorfor indhold og sværhedsgrad varierer og vi ser meget gerne at besøget tilrettelægges i samarbejde med jer som lærere, så vi kender til elevernes interesser og forudgående kendskab til biblioteket mm. Skriv til os med ønsker for dato og tidspunkt for besøget, gerne i god tid.

En biblioteksorientering har typisk en varighed af 45-60 minutter og finder sted på elevernes lokale bibliotek.
 

Tilbud til udskolingsklasser

Go2Bib er et undervisningstilbud med det formål at lære elever i 7-9 klasse om informationssøgning, kildekritik og bibliotekets digitale muligheder.

> Udvælg blandt de forskellige moduler og kontakt os

Højtlæsning

På de mindre klassetrin kan det også være hyggeligt at komme på biblioteket til lidt højtlæsning efterfulgt af leg. Det stiller vi altid gerne op til, og I må meget gerne kontakte os, hvis det lyder som noget for jer. 

Højtlæsning vil typisk have en varighed af 20-25 minutter, hvorefter I er meget velkomne til at opholde jer i børnebiblioteket, så længe I har lyst.
 

Biblioteksbesøg

I er altid velkomne til at komme på besøg på biblioteket, også selvom I ikke er tilmeldt nogen bestemt aktivitet. 

Hvis I ønsker hjælp til at fremfinde bøger, enten til frilæsning eller et specifikt emne til et temaarbejde i skolen, må I meget gerne kontakte os i forvejen. Vi kan hjælpe jer bedst, hvis vi ved besked om jeres besøg lidt i forvejen, så vi har mulighed for at sikre et bredt udvalg af bøger indenfor et specifikt emne eller samle de bedste frilæsningsbøger tilpasset jeres klassetrin.
 

Navnet på den skolelærer, som vi skal tage kontakt til
Kontaktoplysning på skolelæreren
Ønsker I at komme til en biblioteksorientering, en booktalk eller andet godt på biblioteket?

Det er sikkert at udfylde denne formular med cpr-nummer og andre personfølsomme oplysninger. Indholdet af formularen forlader ikke hjemmesiden, men opbevares sikkert på serveren og slettes igen, når din henvendelse er besvaret.