FN's Verdensmål i børnehøjde

 


På Fredensborg Bibliotekerne har vi valgt at sætte fokus på FN’s verdensmål set ud fra et barns perspektiv.

 

I 2015 vedtog stats- og regeringsledere verden over 17 verdensmål for en global bæredygtig udvikling. Verdensmålene forpligter FN's medlemslande til frem mod 2030 at have særligt fokus på for eksempel at afskaffe fattigdom og sult, mindske uligheder mellem mennesker, sikre muligheder for uddannelse og fair arbejdsforhold, samt en bedre sundhed for alle.

Det er store forpligtelser, faktisk større end nogensinde før og det understreger, hvor vigtigt det er, at landende kan arbejde sammen om at sikre den bedst mulige fremtid for mennesker og den planet, vi bor på.

 


I 2021 stillede vi skarpt på verdensmål nr. 5; Ligestilling mellem kønnene, og i 2022 har vi fokus på verdensmål nr. 13; Klima indsats.

Vi håber på at kunne udfolde verdensmålene på en interessant, lærerig og måske endda sjov måde igennem litteratur og arrangementer for børn i forskellige aldersgrupper og familier. Med disse håber vi på at kunne koble nogle spændende og sjove aktiviteter her og nu med en spirende bevidsthed om, at hvad vi siger, gør og tænker i dag har en stor betydning for fremtiden.