Faste aktiviteter for børn og forældre

Børnebiblioteket afvikler med jævne mellemrum forskellige aktiviteter med faste koncepter og forskellige målgrupper. Hold øje med denne side for at se, hvad du kan opleve i øjeblikket.

 


Eventyrtime

Vi afholder løbende eventyrtimer med det formål at udvide børns læring og ordforråd gennem leg og dialogisk læsning. 
I Fredensborg kommune er daginstitutionerne og bibliotekerne fælles om Projekt Sproggaven og vi tager udgangspunkt i bøger herfra, for at bygge videre på den brede sprogindsats. Ofte vil vores legeudstillinger være netop universet fra eventyrtimen eller en af de andre Sproggaven bøger, så kom og leg de gode historier med os!

Eventyrtimerne er for forskellige aldersgrupper fra gang til gang. Du kan holde øje med datoer for kommende arrangementer her.

> Læs om sproggaven

 


Ulvetimen

En aften i fællesskabets ånd med hygge og læring på programmet. Ulvetimen er et aftenarrangement henvendt til børn og deres forældre. Vi indleder altid aftenen med en sjov og lærerig aktivitet, hvorefter vi spiser fællesmiddag. Hold øje med datoer for kommende ulvetimer. 

 


Barselscafé

Vi afholder løbende barselscaféer med forskellige temaer. Til hver barselscafé vil der være oplæg fra en specialist indenfor det pågældende tema. Vi har blandt andet haft oplæg om gode søskenderelationer, sund babymad, børn og søvn samt babymassage og zoneterapi. I barselscaféen er det meningen, at man tager sin baby med. Vi sørger for et sted, du kan parkere barnevognen, og der vil også være hynder eller tæpper på gulvet til de babyer, der trænger til at bevæge sig og lege lidt. Vi sørger for frugt/kiks, kaffe og te. Vi henter også gerne kogt vand til modermælkserstatning eller grød, hvis de små skulle blive sultne undervejs. Barselscaféen plejer max. at vare 2 timer inkl. spørgetid.

> Se datoer for kommende arrangementer
 

 


Legeudstillinger

I børnebiblioteket har vi skiftende legeudstillinger, som kan inspirere til fantasi, leg og læsning. Legeudstillingerne bliver løbende skiftet ud, og der kommer nye til. Hver udstilling optræder på alle vores tre biblioteker mindst én gang. Vores legeudstillinger udspringer fra børnelitteraturen, og vi har bl.a. haft Cirkeline, Harry Potter, Den Lille Rødhætte, Prinsessen På Ærten og Mustafas Kiosk som legeudstillinger. Børnene kan ofte genkende dem fra bøgerne, og måske kan det endda inspirere til at læse/genlæse nogle af H.C. Andersens eventyr, eller til at tage Jakob Martin Strids Rimbøger om Mustafas Kiosk og Min Mormors Gebis med hjem fra biblioteket. Det er i hvert fald sjovt at besøge biblioteket, når der er noget nyt og spændende at lege med.