Faste aktiviteter for børn og forældre

Børnebiblioteket afvikler med jævne mellemrum forskellige aktiviteter med faste koncepter og forskellige målgrupper. Hold øje med denne side for at se, hvad du kan opleve i øjeblikket.

Fars legestue

Fars Legestue er et tilbud til fædre med børn i alderen 0-5 år. Her kan du komme og være aktiv sammen med dit barn, og du kan møde andre fædre, der som dig er på barsel eller blot har taget en fridag sammen børnene.

I Fars Legestue kan du komme og gå, som det passer ind i jeres dag, og sover dit barn, så er der også plads til barnevognen, mens du tager en kop kaffe og snakker med de andre fædre. Der vil være sjove legeredskaber og legetøj, som du og dit barn kan være sammen om. Legetøjet er coronavenligt og bliver afsprittet/vasket løbende.

Legestuen har åbent tirsdage fra 10-12, men det kan være en god idé at holde sig opdateret her på hjemmesiden for eventuelle aflysninger af legestuen, så du ikke går forgæves.

Det kræver ikke tilmelding at være med - I kan bare møde op.

Fars Legestue er et samarbejde mellem Sundhedsplejen, Fritidsbutik og Fredensborg Bibliotekerne. 

Eventyrtime

Vi afholder løbende eventyrtimer med det formål at udvide børns læring og ordforråd gennem leg og dialogisk læsning. 
I Fredensborg kommune er daginstitutionerne og bibliotekerne fælles om Projekt Sproggaven og vi tager udgangspunkt i bøger herfra, for at bygge videre på den brede sprogindsats. Ofte vil vores legeudstillinger være netop universet fra eventyrtimen eller en af de andre Sproggaven bøger, så kom og leg de gode historier med os!

Eventyrtimerne er for forskellige aldersgrupper fra gang til gang. Du kan holde øje med datoer for kommende arrangementer her.

Læs om sproggaven

Barselscafé

Vi afholder løbende barselscaféer med forskellige temaer. Til hver barselscafé vil der være oplæg fra en specialist indenfor det pågældende tema. Vi har blandt andet haft oplæg om gode søskenderelationer, sund babymad, børn og søvn samt babymassage og zoneterapi. I barselscaféen er det meningen, at man tager sin baby med. Vi sørger for et sted, du kan parkere barnevognen, og der vil også være hynder eller tæpper på gulvet til de babyer, der trænger til at bevæge sig og lege lidt. Vi sørger for frugt/kiks, kaffe og te. Vi henter også gerne kogt vand til modermælkserstatning eller grød, hvis de små skulle blive sultne undervejs. Barselscaféen plejer max. at vare 2 timer inkl. spørgetid.

> Se datoer for kommende arrangementer

Legeudstillinger

I børnebiblioteket har vi skiftende legeudstillinger, som kan inspirere til fantasi, leg og læsning. Legeudstillingerne bliver løbende skiftet ud, og der kommer nye til. Hver udstilling optræder på alle vores tre biblioteker mindst én gang. Vores legeudstillinger udspringer fra børnelitteraturen, og vi har bl.a. haft Cirkeline, Harry Potter, Den Lille Rødhætte, Prinsessen På Ærten og Mustafas Kiosk som legeudstillinger. Børnene kan ofte genkende dem fra bøgerne, og måske kan det endda inspirere til at læse/genlæse nogle af H.C. Andersens eventyr, eller til at tage Jakob Martin Strids Rimbøger om Mustafas Kiosk og Min Mormors Gebis med hjem fra biblioteket. Det er i hvert fald sjovt at besøge biblioteket, når der er noget nyt og spændende at lege med.