Faste aktiviteter for børn og forældre

Børnebiblioteket afvikler med jævne mellemrum forskellige aktiviteter med faste koncepter og forskellige målgrupper. Hold øje med denne side for at se, hvad du kan opleve i øjeblikket.

Fars legestue

Fars Legestue er et tilbud til fædre med børn i alderen 0-5 år. Her kan du komme og være aktiv sammen med dit barn, og du kan møde andre fædre, der som dig er på barsel eller blot har taget en fridag sammen børnene.

I Fars Legestue kan du komme og gå, som det passer ind i jeres dag, og sover dit barn, så er der også plads til barnevognen, mens du tager en kop kaffe og snakker med de andre fædre. Der vil være sjove legeredskaber og legetøj, som du og dit barn kan være sammen om. Legetøjet er coronavenligt og bliver afsprittet/vasket løbende.

Legestuen har åbent tirsdage fra 10-12, men det kan være en god idé at holde sig opdateret her på hjemmesiden for eventuelle aflysninger af legestuen, så du ikke går forgæves.

Det kræver ikke tilmelding at være med - I kan bare møde op.

Fars Legestue er et samarbejde mellem Sundhedsplejen, Fritidsbutik og Fredensborg Bibliotekerne.

Eventyrtime

Vi afholder løbende eventyrtimer med det formål at udvide børns læring og ordforråd gennem leg og dialogisk læsning.
I Fredensborg kommune er daginstitutionerne og bibliotekerne fælles om Projekt Sproggaven og vi tager udgangspunkt i bøger herfra, for at bygge videre på den brede sprogindsats. Ofte vil vores legeudstillinger være netop universet fra eventyrtimen eller en af de andre Sproggaven bøger, så kom og leg de gode historier med os!

Eventyrtimerne er for forskellige aldersgrupper fra gang til gang. Du kan holde øje med datoer for kommende arrangementer her.

Læs om sproggaven

Natur Eventyr

Trænger hele familien til at komme en tur ud i naturen, er det muligt at gå et eventyr langs en børnevenlig rute i Fredensborg Kommunes smukke natur.
Der er flere ruter at vælge imellem. Tre af dem; Minnie og husfreden, Fasanjægermesterens søn og krybskytten, samt Bournonvilles fantasifulde skovtur tager udgangspunkt i Fredensborg bys kulturhistorie. Derudover er bibliotekernes historieskattejagter også at finde i Natur Eventyr appen. Det forstenede folk er en rute I Fredensborg Slotspark og Onkel Ebbes Arv foregår i Humlebæk.

Download appen Natureventyr til jeres mobil, via App Store eller Google Play, så er I klar til Eventyr!

Alle ruter er 1-2 km. og de er fyldt med sjove udfordringer for børn i alderen 3-9 år og deres familier.

Gå til Natureventyr.nu for at hente appen eller læse mere.