“Madonna med barnet”, Dieric Bouts (1454) og “Min hund er mere nuttet end din grimme baby”, Elina Brotherus (2013)

MOR! i kunsten

Litteraturen boomer med skildringer af moderskabet. Senest har kunstmuseet Louisiana kastet sig over portrætteringen af de mange slags mødre.

Vi er taget med MOR på museum. Louisianas kunstformidler Line Ali Chayder guider os igennem museets nye udstilling ”MOR! Livets begyndelse”. Vi går tæt på værkerne og hører hvordan, portrætteringen af moderskabet har ændret sig op gennem kunsthistorien. Så lyt med og find ud af, hvad Beyoncé og Jomfru Maria laver side om side; hvad der står på det lyserøde slumretæppe; hvad Joni Mitchell synger i baggrunden og hvad en råbende kæmpeblæksprutte har med moderskab at gøre.

Musik: Joni Mitchell: ”Little Green”
Billeder:
“Madonna med barnet”, Dieric Bouts, 1454 (Olie på træ, 42,5 x 27,5 cm, Statens Museum for Kunst)
“Min hund er mere nuttet end din grimme baby”, Elina Brotherus, 2013 (Pigment ink print på papir, 80 x 53 cm, Louisiana Museum of Modern Art)

Gå på opdagelse i de mange bøger om moderskab fra danske og udenlandske forfattere