Turen går til Fredensborg Bibliotekerne

På nær Kokkedal Cafébibliotek holder Fredensborg Bibliotekerne åbent som normalt gennem hele sommeren. Her er hvad du skal vide for at sikre, at du i hvert fald ikke går ned på læse-, lytte og kiggestof, når det er din tur til at holde fri.

Charterflyet, sommerhuset, Autobahn'en eller hængekøjen kalder i disse dage. Uanset hvor du har tænkt dig at tilbringe din sommerferie, har vi samlet nogle nyttige informationer til dig, så du kan blive klog på, hvordan du kan bedst kan bruge biblioteket, og hvad du skal være opmærksom på i sommermånederne.

Åbningstider
Fredensborg, Humlebæk og Nivå Bibliotek har åbent i sommerferien - med betjening - helt som normalt. Fredensborg og Humlebæk har også som altid åbent for selvbetjening kl. 7-23 hver dag. Derimod har Kokkedal Cafébibliotek som noget nyt lukket i sommerferien med første åbningsdag efter sommerferien den 9. august.

Ligesom Kokkedal Cafébibliotek holder lukket, er dette også tilfældet for it-caféerne på Humlebæk og Nivå Bibliotek. Første gang efter sommerferien bliver for Humlebæk Biblioteks vedkommende tirsdag den 6. september og for Nivå Biblioteks vedkommende tirsdag den 9. august.

På samme måde er lektiecaféerne på Nivå Bibliotek og Medborgercenter lukket i sommerferine og starter igen mandag den 15. august.

Reserverede materialer
Står du i kø til et materiale og er nervøs for, om det skulle komme, mens du sidder på Grand Canaria, behøver du ikke bekymre dig. Det er nemlig muligt at sætte sine reserveringer på pause, så de ikke bliver opfyldt i en fastsat periode, men så du alligevel forbliver som nr. 1 i køen. Alt du skal gøre er at logge ind, vælge Brugerprofil under Dine lån og så indsætte sin ferieperiode under feltet Reserveringer på pause.

Ebøger og netlydbøger
Ovenstående hjælper dig selvfølgelig ikke, hvis du er rejst afsted og skal bruge noget at læse i her og nu. Så er det, at eReolen kommer ind i billedet. Her kan du finde et stort udvalg af ebøger og lydbøger, som du kan læse/lytte til via din smartphone eller tablet. Sørg bare for at have downloadet eReolens app på forhånd, så du er sikker på, at den virker. Desuden kræver det en internetforbindelse. Det er også muligt at låne bøger på engelsk. Her skal du bare benytte eReolen Global. Til børnene er der eReolen Go. I alle tilfælde er der desværre en grænse for, hvor mange bøger du kan låne om måneden. Dog er der på eReolen et stort udvalg af titler, som ikke tæller med i dette regnskab. Kig efter det blå symbol eller se den samlede oversigt.

Er du mere til lidt kortere læsning end bøger, vil RB Digital måske være noget for dig. På RB Digital kan du låne magasiner på engelsk inden for de mest populære emner fra mode til sport og fra privatøkonomi til historie. Her er ingen grænser for, hvor mange magasiner du kan låne. Det samme er tilfældet på Comics Plus, der som navnet antyder består af tegneserier til den store guldmedalje for både børn og voksne. Faktisk er der så mange, at det kan være svært at vælge, så det har vi heldigvis gjort for dig.

Rejsebøger
Nu er det jo ikke kun underholdning, du har brug for på rejsen. Biblioteket har masser af rejseguides, som dækker det meste af verden, og som er livsnødvendige i en fremmed kultur. Naturligvis kan du nemt risikere, at lige den du skal bruge er udlånt her i sommerperioden. Men også her er der hjælp at hente på nettet. Både eReolen og eReolen Global indeholder en lang række guidebøger, som kan medbringes på tablet'en eller smartphonen. På eReolen Global kan du blandt andet finde de glimrende Lonely Planet-guider til rejsen.

Turen går til Fredensborg Kommune
Er du en af de mange, som ikke bor i Fredensborg Kommune, men som tilbringer hele eller en del af ferien i kommunen, kan du selvfølgelig også benytte dig af Fredensborg Bibliotekerne tilbud. Alle kan blive oprettet som brugere enten ved personlig henvendelse eller med NemID og låne vores materialer og benytte vores gratis wifi eller stationære pc'er. Du kan også gøre brug Fredensborg og Humlebæk Biblioteks selvbetjente åbningstid og selv lukke dig ind på biblioteket til klokken 7-23 syv dage om ugen.

Uanset om du bor her eller ej, har Fredensborg Bibliotekerne noget at byde på til feriefolket. Det gælder, hvad enten du bare har brug for et sted at sidde og slappe lidt af eller skal hente information eller underholdning til de lange sommerdage. Sidst men ikke mindst er personalet klar til at ryste gode læsetips ud af ærmet, så du får lige præcis den bog med dig, som gør sommeren uforglemmelig.

Vi ønsker alle vores brugere en dejlig sommer og glæder os til at se dig.