Tag på vandring med litteraturen

Fredensborg Bibliotekerne inviterer til adskillige litterære vandringer i efteråret.

Kombinationen af at få læst højt af en bog og at gå tur i naturen er måske ikke den mest nærliggende. Ikke desto mindre er Fredensborg Bibliotekernes litterære vandringer gået hen og blevet en stor succes med den ene udsolgte tur efter den anden i det forløbne år.

Derfor har Fredensborg Bibliotekerne i efteråret 2023 planlagt intet mindre end otte ture, hvor man kan få rørt benene samtidig med, at en litteraturformidler læser højt af et digt eller en historie eller et uddrag af en roman.

Det starter den 21. august med en litterær vandring med titlen ”Barok litteratur i Barokhaven”. Den foregår naturligvis i Barokhaven ved Fredensborg Slot, hvor deltagerne vil høre uddrag af digtere som William Blake og Thomas Kingo. Vandringen i Barokhaven bliver gentaget den 25. august.

> Tilmelding til Barok Litteratur i Barokhaven

Den 13. september er det klassekampslitteratur, som er på programmet ved en litterær vandring, som starter uden for Nivå Bibliotek. Arrangementet fungerer som optakt til forfattersamtalen med Glenn Bech den 21. september, hvor han skal tale om sin roman ”Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet”.

> Tilmelding til Klassekampslitteratur

15. september skal deltagerne mødes ved Grønholt Vang i Fredensborg til en litterær vandring med titlen ”Ud i naturen og litteraturen!” Denne vandring er et samarbejde mellem biblioteket og Gang i Fredensborg og vil ud over oplæsning også byde på en sansetur gennem skoven i selskab med en naturvejleder.

> Tilmelding til Ud i naturen med litteraturen

Den 26. september fejres poesien ved en litterær vandring i de naturskønne områder nær Nivå Bibliotek. Her vil en litteraturformidler læse op af digte, men deltagerne er også selv velkomne til at medbringe et digt til at læse op.

> Tilmelding til Vandring med verdenspoesi

13. oktober er det Pontoppidans klassiker ”Lykke-Per”, som er omdrejningspunktet for en vandring, der starter og slutter ved Fredensborg Bibliotek. Det sker i anledning af 125-året for udgivelsen af værkets første bind.

> Tilmelding til Lykke-Per

Endelig kan forældre til barnevognsbørn to gange, den 5. september i Humlebæk og den 5. oktober i Fredensborg, få læst højt af bøger om blandt andet forældreskab, mens baby får sig en lur i barnevognen.

Tilmelding til Barnevogn og bøger

Tilmelding til alle de litterære vandringer er gratis.