Streaming-foredrag

Succesen med streamede foredrag fortsætter

Borgerne vil have videnskabelige streaming-foredrag, og Fredensborg Bibliotekerne leverer.

I november fortsætter Fredensborg Bibliotekerne succesen med at vise live-streamede naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus Universitet. Der er tre foredrag på programmet, som vises på henholdsvis Nivå, Fredensborg og Humlebæk Bibliotek.

Nivå Bibliotek lægger for med et foredrag om aldringsprocessen den 6. november. Her er det lektor i aldringens molekylærbiologi Tinna V. Stevnsner og lektor i biogerontologi Suresh Rattan, som fortæller om hvordan den nyeste forskning i molekylær biologi måske kan give os opskriften på et langt og sundt liv.

Ugen efter, den 13. november, handler det på Fredensborg Bibliotek om vulkaner, når professor i geoscience Christian Tegner og professor i miljøhumaniora Felix Riede sætter geologisk og arkæologisk fokus på tre vulkanudbrud gennem tiderne, og hvordan de har påvirket de omkringliggende samfund.

Endelig, den 20. november, vil man på Humlebæk Bibliotek kunne høre om, hvordan studier af antistof kan være med til at afsløre, hvorfor alting - fra mennesker til stjerner - rent faktisk eksisterer. Det er professor i fysik Jeffrey S. Hangst, som vil sætte publikum ind i denne videnskab, der for få årtier siden blev betragtet som ren science fiction.

Alle foredrag varer fra klokken 18.45 til 21.00 og vil blive streamet live fra Aarhus Universitet. Undervejs vil det være muligt for tilhørere på biblioteket at stille spørgsmål via sms eller Twitter. I det hele taget er oplevelsen meget tæt på ”som at være der i virkeligheden”, hvilket mange borgere efterhånden har fundet ud af.

”I de par år vi har streamet foredrag fra Aarhus Universitet er interessen kun vokset,” siger Karsten Andersen fra Fredensborg Bibliotekerne. ”Publikum glemmer næsten, at de befinder sig på biblioteket, ikke kun fordi teknologien er med til at formindske afstanden, men også fordi foredragene ofte er virkelig interessante og medrivende for helt almindelige mennesker.”

Gratis tilmelding til novembers tre foredrag kan ske via Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside under Aktiviteter.