Sommerbogen

Sommerbogen er tilbage!

Den 16. juni åbner Sommerbogen igen. Opfordringen til børnene er enkel: Læs og anmeld så mange bøger, I kan, i løbet af sommerferien og vind en masse fede præmier

Sommerbogen er folkebibliotekernes landsdækkende læsekonkurrence for 7-14-årige med tusindvis af deltagere hver sommer. Idéen bag Sommerbogen er at fastholde børns læselyst hen over sommerferien, og en konkurrence som Sommerbogen kan netop motivere børnene til at holde læsningen ved lige, selvom de holder ferie fra skolebænken.

Alle børn i alderen 7-14 år kan deltage i Sommerbogens individuelle fritidskonkurrence eller som klasse i Sommerbogens skolekonkurrence for 1.-6. klasser. I fritidskonkurrencen er der iPads på højkant og daglige bogpræmier, mens de bedste klasser kan se frem til forfatterbesøg.

Præmierne er sponseret af Edvard Pedersens Biblioteksfond og forlagene Gyldendal, Alvilda, Høst & Søn, Tellerup og Carlsen.

”Når man anmelder en bog, kommer man længere ind i den, og man ser historien fra en anden vinkel. Hvis man kan lide at læse, er det en sjov måde at fortælle om historier på. Og man kan anbefale det, man bedst kan lide, til andre,” siger Matilde Lauritzen, vinder af præmien for den bedst skrevne anmeldelse i Sommerbogen 2016.

Børnene vælger selv de bøger, de vil læse og anmelde, og anmeldelserne kan laves på skrift eller som video. Det vigtigste er, at børnene begrunder deres mening om bøgerne, og at de har lavet anmeldelserne selv. Sommerbogen foregår på Biblo.dk - børnenes digitale bibliotek og mødested - og på landets biblioteker, hvor der foregår masser af læseaktiviteter og lokale Sommerbogen-konkurrencer.

Sommerbogen på Fredensborg Bibliotekerne
Fredensborg Bibliotekerne har som altid en lokal version af Sommerbogen. Kom hen på biblioteket i Fredensborg, Humlebæk, Nivå eller Kokkedal med tre anmeldelser, så har du automatik vundet en bog. Dette kan du gøre to gange og altså vinde i alt to bøger. Du må meget gerne genbruge anmeldelser, som du har indsendt via biblo.dk.

I 2016 vandt Emmeline på 10 år fra Fredensborg en anden af hovedpræmierne i Sommerbogen.

Gå til Sommerbogen på Biblo.dk.
Print et anmeldesskema til Sommerbogen på Fredensborg Bibliotekerne.