Samtalesalonerne kommer til Fredensborg

Fra den 14. marts og én gang om måneden kan man komme til samtalesalon på Fredensborg Bibliotek.

Efter at være blevet et fast element for brugerne af Nivå Bibliotek, gør samtalesalonerne nu deres indtog i Fredensborg. Den 14. marts kl. 17-19 er der således premiere på et helt forløb af det populære koncept på Fredensborg Bibliotek, hvor deltagerne bliver sat sammen i par og skal samtale om de emner værterne på forhånd har udstukket.

Temaet for den første samtalesalon vil være ”Helte”, og her vil deltagerne med skiftende samtalepartnere skulle svare på spørgsmål som, ”Hvad er en helt?”, ”Har vi brug for helte i dag?”, ”Hvem var dine helte, da du var barn?”, ”Hvornår er du selv en helt?”

Idéen med samtalesaloner er at skabe interessante samtaler mellem mennesker, som ikke kender hinanden til daglig, og på den måde åbne deltagernes øjne for andre måder at se verden på. Ved at få udstukket interessante og nogle gange provokerende spørgsmål af værterne opnår man desuden, at samtalerne får en grad af mening og dybde, som man normalt ikke opnår i andre sammenhænge, hvor man taler med fremmede.

For at være med til samtalesalonen den 14. marts, skal man bare møde op på Fredensborg Bibliotek klokken 17. Man kan sagtens komme alene, da man med jævne mellemrum vil blive sat sammen med en ny samtalepartner.

Bliver man bidt af konceptet, kan man allerede nu sætte kryds i kalenderen den 4. april og 9. maj, hvor forårets næste samtalesaloner i Fredensborg finder sted, ligeledes klokken 17-19. Også på Nivå Bibliotek vil der være samtalesaloner i foråret. Her er datoerne 31. marts, 28. april, 26. maj og 30. juni, og det foregår om formiddagen fra klokken 10-12.