Særlig service til studerende under nedlukningen

Er du studerende på en ungdomsuddannelse eller videregående uddannelse, kan vi stadig betjene dig, eller vi kan vise dig nogle alternativer til fysiske bøger.

Er du i gang med en opgave, eller skal du til eksamen, på en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse, kan vi stadig skaffe bøger til dig. Udfyld kontaktformularen i bunden af denne side - eller skriv til bibliotekerne@fredensborg.dk - med din bestilling eller dit spørgsmål. Så vender vil tilbage.

Du kan også ringe til telefon 72 56 22 00 i dagtimerne på hverdage og få personlig hjælp.

Mail-forespørgsler bliver ligeledes ekspederet i dagtimerne på hverdage.

Litteratur her og nu

Skal du bruge litteratur her og nu og har ikke mulighed for at vente på at få bøger hjem, kan du gennem bibliotekets e-materialer få adgang til mange gode kilder, som kan bruges i din opgave.

OBS: Det gælder for adgang til de fleste af e-materialerne, at du skal bo i Fredensborg Kommune OG være oprettet som låner på biblioteket for at bruge dem.

Bor du ikke i Fredensborg Kommune, så tjek biblioteket i din hjemkommune – de giver måske adgang til de samme kilder. Er du ikke låner endnu, så kan du oprette dig med NemID.

> Opret dig med NemID

Digitale kilder

Hvilke kilder, der er relevante for dig, afhænger helt af dit emne. Men der er nogle generelle kilder, som du kan have glæde af uanset om dit emne er industrialiseringens historie, brugen af doping i sport, filmanalyse eller måske noget helt andet.

• Faktalink er et must og det bedste sted at starte. Her findes information om en masse samfundsfaglige emner.

• EbscoHost/Masterfile kan anbefales, hvis du har ledt forgæves på Google. Her er artikler på engelsk om næsten alt mellem himmel og jord. Husk, at du skal oversætte dit søgeord til engelsk.

• eReolen.dk Her findes masser af fagbøger som ebøger og lydbøger, som man kan låne her og nu og læse på sin telefon, tablet eller computer.

• Bibliotek.dk er det muligt at søge på tilgængelige E-materialer. I stedet for "Alle materialer" klikker du blot på "E-materialer" i dropdown-menuen ved søgefeltet.

• Infomedia er de danske mediers fælles database med artikler fra trykt såvel som online presse fra for 30 år siden til i dag. Du kan midlertidigt benytte Infomedia hjemmefra, indtil bibliotekerne åbner igen.

Se den samlede liste over ematerialer, som egner sig til opgaveskrivning.

Informationssøgning

Informationssøgning er en vigtig integreret del af opgaveprocessen. Du skal opsøge viden for at kunne skrive en god opgave. Du kan finde gode råd til opgaveskrivning på vores side Tips til skoleopgaven. Her kan du også se, hvordan man laver en god litteraturliste

Spørg os!

Vores bibliotekarer sidder ikke med hænderne i skødet, mens vi holder lukket. Du kan sende spørgsmål til os via nedenstående kontaktformular og få svar inden for 1-2 hverdage.

BEMÆRK!: Indsæt ALDRIG din pinkode eller andre adgangskoder i formularen. Læs i øvrigt om, vores behandling af persondata og GDPR.