Nu kan de små også komme på historieskattejagt i Fredensborg

I løbet af sommerferien har de 6-10-årige fået mulighed for at tage på historieskattejagt i både Humlebæk, Nivå og Fredensborg. Nu er turen kommet til de yngre børn, der får deres helt egen historieskattejagt i Fredensborg.

Med støtte fra Statens Kunstfonds pulje til kunst i coronatiden, "Sammen om kunsten", har børnebogsforfatter Maria Rørbæk lavet endnu en historieskattejagt til kommunens børn – men denne gang er det børnehavebørnene, der får mulighed for at få en anderledes litterær oplevelse med historien "Red Prins Rezo". Historieskattejagten foregår omkring Fredensborg Bibliotek, hvor børnene kan opleve et eventyr, der foregår lige dér, hvor de selv befinder sig – undervejs skal børnene løse forskellige opgaver for at hjælpe prinsessen i historien.

Projektleder Nynne Jakobsen siger: "Maria Rørbæk er en eminent historiefortæller, og vi har været så glade for vores tidligere samarbejde med hende. At vi nu får mulighed for at tilbyde endnu en historieskattejagt til vores børn i kommunen er fantastisk." Også børnebogsforfatter Maria Rørbæk har været glad for samarbejdet: "Medarbejderne på biblioteket har været megakreative sparringspartnere og hjulpet med at finde på ideer, så jeg tror, børnene får en rigtig god oplevelse. Biblioteket gør også en stor indsats for at give historieskattejagten et langt liv, de håber fx på at kunne invitere børnehaver til at prøve den og lave guidede ture, hvor en børnebibliotekar leder skattejagten."

Målgruppen for historien er de 3-8-årige, så det er oplagt, at ældre søskende også kan være med. Ligesom med de andre historieskattejagter fortælles denne på videoklip af forfatteren selv. Historieskattejagten bliver offentliggjort d. 28. august og kan opleves via Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside.