Foto: Nivås lektiecafé kører videre på ottende år

Nivås lektiecafé kører videre på ottende år

Frivillige lektiehjælpere har siden 2011 hjulpet børn i Nivå og omegn med opgaverne, og nu starter den nye sæson.

Sommerferien går på hæld, og for børn i den skolesøgende alder betyder det, at opgaver og lektier atter kalder. Det kan for de fleste virke som en sur pligt, men det behøver det ikke være. I Nivå Bibliotek og Medborgercenters lektiecafé bliver lektielæsningen gjort til rar social oplevelse med hyggelig stemning og god tid til de enkelte børn.

Det tilstræber i hvert fald de frivillige lektiehjælpere, som siden 2011 har drevet lektiecaféen, og som igen efter sommerferien vil stå klar med støtte og faglig viden til deltagerne inden for mange forskellige fag.

”Vi sidder tit med én elev og har god tid til at læse lektier sammen. Når der er mange, går vi rundt og hjælper dem, der har brug for det,” siger Birte Henriksen fra lektiecaféen. ”Du kan også komme i Lektiecaféen, hvis du har brug for selv at læse lektier i fred og ro.”

Lektiecaféen foregår på Nivå Bibliotek og er åben mandag, onsdag og torsdag fra klokken 14-17 for skoleelever fra alle folkeskolens klassetrin. Derudover er der åbent onsdag aften klokken 19-21 for elever på ungdomsuddannelserne. Det er gratis at være med, og man møder bare op, hvis man har lyst.

Første åbningsdag efter sommerferien bliver mandag den 20. august.