Berømte dødsfald

Maria Helleberg og Jørgen Lange Thomsen fortæller om berømte dødsfald

Den 1. november kan man på Humlebæk Bibliotek få spændende beretninger om, hvordan konger og andre berømtheder kom af dage.

Hvad døde Christian IV egentlig af? Kan en konge tillade sig at dø på en trappe i Hamborg? Og hvad med andre berømtheder som Mozart og Karen Blixen? Hvad døde de egentlig af? De spørgsmål kan man få svar på ved et foredrag på Humlebæk Bibliotek den 1. november klokken 19-21. Her vil forfatteren Maria Helleberg og tidligere retsmediciner Jørgen Lange Thomsen dele ud af deres fælles viden om historiske personligheders død, hvad enten de fik kappet hovedet af, døde af druk eller bare sov fredeligt ind af alderdom.

Foredraget den 1. november er baseret på Maria Helleberg og Jørgen Lange Thomsens to fælles bogudgivelser fra henholdsvis 2015 og 2016: ”Hvad døde de kongelige af?” og ”Berømte dødsfald: fra Cæsar til Blixen”. I bøgerne gennemgår de to forfattere en lang række berømtheders død og prøver at bringe os nærmere på ikke bare hovedpersonerne, men også den tid de levede – og døde – i.

For at deltage i arrangementet skal man købe en billet via Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside. De koster 50 kroner for almindelige billetter og 40 kroner for medlemmer af Biblioteksklubben.

Maria Helleberg har skrevet adskillige bestsellere inden for den historiske romangenre. Hun har, siden hun flyttede til Fredensborg Kommune, optrådt flere gange i Fredensborg, mens det er første gang siden tilflytningen, at hun kommer til Humlebæk Bibliotek.

Jørgen Lange Thomsen er professor emeritus og tidligere retsmediciner og statsobducent. Han var indtil 2014 institutleder på Retsmedicinsk Institut ved Syddansk Universitet. Han har desuden blandt andet været med til retsmedicinske undersøgelser i ex-Jugoslavien.

Materialer
Maria Helleberg, Jørgen Lange Thomsen: Berømte dødsfald : fra Cæsar til Blixen
Reservér
  • Bog

Berømte dødsfald : fra Cæsar til Blixen

Af Maria Helleberg, Jørgen Lange Thomsen (2016)
Læs mere
Maria Helleberg, Jørgen Lange Thomsen: Hvad døde de kongelige af?
Reservér
  • Bog

Hvad døde de kongelige af?

Af Maria Helleberg, Jørgen Lange Thomsen (2015)
Læs mere