Sommerbogen

Læs, skriv og vind i sommerferien

Fra den 14. juni kan børn igen anmelde bøger og vinde præmier i bibliotekernes store sommerbogskampagne. Fredensborg Bibliotekerne fejrer det med flere events på biblioteket.

Folkebibliotekernes børnehjemmeside Biblo.dk inviterer sammen med landets biblioteker igen i år børn i alderen 7-14 år til at skrive boganmeldelser i sommerferien.

Hvis man afleverer sine anmeldelser på biblioteket i Fredensborg, Humlebæk, Nivå eller Kokkedal, kan man vælge en ny lækker bog blandt vores flotte præmier for hver tre anmeldelser. Alle der afleverer 3 boganmeldelser får en bog.

På Biblo.dk er der mulighed for yderligere gevinster. Her kan deltagerne indsende deres boganmeldelser og være med i daglige konkurrencer om bogpræmier. Er man rigtig dygtig til at skrive anmeldelser, kan man måske ovenikøbet vinde hovedpræmien, som består i, at man får fem minutter til at tømme en boghandel.

Som kickstart til sommerbogen afholder Fredensborg Bibliotekerne tre events:
Børnebibliotekarer, skolebibliotekarer og forlaget Alinea holder en hyggelig inspirationsaften tirsdag d. 4. juni kl. 18-19.30 på Fredensborg bibliotek. Det er for forældre og børn i 3-6. klasse, og man skal bare møde op.

Vil man gøre sommerlæsningen ekstra hyggelig, kan man den 15. juni deltage i læsecamp på Nivå Bibliotek og læse og spise is og pizza sammen med andre børn. Tilmelding.

Sommerbogen, som foregår fra den 14. juni til den 24. august, handler om at fastholde børns lyst til at læse og dermed øve læsefærdighederne i den lange skoleferie. Sidste år deltog tusindvis af børn fra hele landet. Til sammen producerede de 16.301 boganmeldelser og var dermed med til at slå det rekordhøje antal anmeldelser fra året før.