Konflikter og ensomhed tages op i bibliotekets samtalesalon

Årets to sidste samtalesaloner i november og december på Nivå Bibliotek tager endnu engang fat i de store emner.

Hvis man er til dybe samtaler om livets store emner, kan man den første torsdag i november og december endnu engang komme til samtalesalon på Nivå Bibliotek. Her vil værterne have forberedt en række spørgsmål, som deltagerne to og to skal tale med hinanden om.

Torsdag den 5. november vil overskriften for samtalesalonen være ensomhed. Hvad forstår man ved ensomhed? Hvad er forskellen på at være alene og at være ensom? Hvorfor er ensomhed tabu, og hvornår er man mest ensom?

Torsdag den 3. december står samtalesalonen i konfliktens tegn. Ikke at samtalerne skal udvikle sig til skænderier, men her kunne emnerne være konflikter i en juletid, konflikter i familien, konflikter rundt i verden og så videre.

Begge samtalesaloner foregår på Nivå Bibliotek mellem klokken 10 og 12. Det er gratis at være med og er ikke nødvendigt at tilmelde sig på forhånd – man møder bare op. Man behøver heller ikke selv medbringe en samtalepartner. Konceptet går blandt andet ud på at tale med – og lytte til – mennesker, hvis mening man ikke kender på forhånd, så værterne vil sætte deltagerne sammen i par.

Værterne til samtalesalonen vil naturligvis også sørge for, at de rette foranstaltninger er taget med hensyn til afstand og hygiejne i lyset af faren for smitte med coronavirus.