Jeanette Varberg og Poul Duedahl besøger Fredensborg Bibliotek

Den 13. oktober kan man på Fredensborg Bibliotek opleve et dobbeltforedrag om 10.000 års epidemihistorie med Jeanette Varberg og Poul Duedahl.

I slutningen af 2019 følte den 57-årige rejehandler Wei Guixian i Wuhan sig småsløj. Hun opsøgte læge for at få hjælp til at dulme symptomerne og vendte derpå tilbage til sin stadeplads på dyremarkedet. Tre måneder senere var smitten ude af kontrol og spredt i hele verden.

For langt de fleste af den moderne verdens indbyggere var det første gang, de så effekten af en verdensomspændende epidemi med den angst og destruktion, som følger i slipstrømmen. I et historisk perspektiv var den til gengæld forventelig.

Alt dette kan man høre meget mere om ved et dobbeltforedrag på Fredensborg Bibliotek onsdag den 13. oktober klokken 19.00. På scenen vil være museumsinspektør, arkæolog og forfatter Jeanette Varberg samt professor i historie Poul Duedahl. Sammen har de skrevet bogen ”Den fjerde rytter : 10.000 års epidemihistorie”, som udkom i 2020.

Selvom Jeanette Varberg og Poul Duedahl uden tvivl kommer ind på corona-pandemien vil det meste af foredraget altså handle om alle de andre epidemier menneskeheden har gennemgået i de seneste årtusinder og på den måde sætte vores nuværende problemer i historisk perspektiv.

Billetter til foredraget koster 50 kroner og kan købes via Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside. Er man medlem af Biblioteksklubben kan man nøjes med at betale 40 kroner.

Jeanette Varberg er blevet landskendt for sine bøger om vikingetiden, mens Poul Duedahl ikke mindst har gjort sig bemærket med sit værk ”Grænseland” om den dansk-tyske grænse.

Tilmelding til Epidemier gen 10.000 år