Foto:I skyggen af et træ
Foto:I skyggen af et træ

I skyggen af et træ

Fotoudstilling af Hussein Shehadeh 5. - 31. marts på Nivå Bibliotek & Medborgercenter Udstillingen kan opleves i Kunst- og Fritidsområdet på Nivå Bibliotek.

Hussein fortæller om udstillingen:
 
 ”Oman er et land, der ligger ved sydspidsen af den arabiske halvø, og er 7 gange så stort som Danmark med en befolkning på 2,5 millioner indbyggere. 
Det mest bemærkelsesværdige ved Omans nyere historie er den begivenhed der fandt sted d. 23. juli 1970, da den nuværende hersker, Sultan Qaboos, kom til magten ved et fredeligt kup. Netop den dag, lovede han sit folk at han vil give dem adgang til uddannelse, selvom det skulle foregå ”under skyggen af et træ”. Før Qaboos kom til magten var Oman et meget tilbagestående land, sammenlignet med sine nabolande. Social- og Sundhedssektoren var i meget dårlig stand og der var kun to grundskoler i hele landet og tre kilometer asfalteret vej. 
 
Der er sket meget siden da i Oman, et land der også kaldes ”Arabiens Fortryllede Hjørne”. Især indenfor områder som berører uddannelse, sundhed, miljø og kvinde- og børnerettigheder.  Grunduddannelse er nu obligatorisk og i dag findes der 1154 skoler i landet med 23.000 elever hvilket svarer til at 97,7 % af landets børn går i skole, heraf 58 % piger. 
Indenfor børnevelfærd og omsorg er der statueret nogle klare regler for at beskytte børnene mod sygdom, analfabetisme, vold, sikkerhed i trafikken, fejlernæring m.m.”
 
Fotos er taget af Hussein Shehadeh, journalist og foredragsholder med forhold i den arabiske verden som sit speciale.