Gratis sommersjov for alle aldre i Humlebæk

Sommer I Humlebæk byder på sjov og hyggelig sommerunderholdning for alle aldre, når den grønne trekant ved Humlebæk Station lægger plæne til en række gratis arrangementer i juli og august. Kom og dyrk Tai Chi, se dukketeater, tag med på en litterær vandring, oplev en teatralsk vandreforestilling  eller læn dig tilbage i solen og nyd en god koncert.

En række samarbejdspartnere er gået sammen om at skabe liv i hjertet af Humlebæk hen over sommeren til glæde for både store og små. Under den fælles hat Sommer i Humlebæk har foreninger, bibliotek og en lokal kaffebar sammensat et spændende program, hvor byrummet i trekanten tilsættes liv og glade dage. Den grønne trekant indgår i den kommende helhedsplan for Humlebæk Bymidte, og sommerens festligheder skal være med til at vise, at byrummet i fremtiden kan anvendes til meget mere end det bliver i dag.

”Vores formål med projektet er at skabe liv og sammenhold i Humlebæk”, fortæller Søren Spies, der er formand for Humlebæk Kulturforsyning - Kultur3050 og én af samarbejdspartnerne i projektet. ”I denne omgang  ønsker vi  at vitalisere den grønne trekant ved stationen. Både fordi det er en vigtig brik i den igangværende planlægning af Humlebæks fremtidige Bymidte, men mest fordi det er et pragtfuldt område, der pt. kun anvendes til juletræ og månedlige loppemarkeder i sommerhalvåret.”

Sammen med byens anden kulturbastion – Kulturstationen, Musikteatergruppen Ragnarock, Humlebæk bibliotek og Lind´s Kaffebar skiftes de til at lave lørdags- og søndagsevents i udvalgte weekender hen over sommeren.

Program for Sommer i Humlebæk:

• 3. juli – kl. 15 Topunderholdning og kærligt nærvær med Hr og Fru Klinke på Lind´s
  • 4. juli – kl. 10 Svanen Dukketeater – ”Kejserens nye klæder”
  • 4. juli – kl. 14 SØREN ELSKER KATINKA- en Sigfred Pedersen cabaret-koncert - Allan Høier
  • 9. juli – kl. 10 Litterær vandring v- bibliotekets kulturformidler
  • 11. juli – kl. 10 Tai Chi og Qigong v TaiChi4you  - Dorthe Kisbye og Camilla Lindebjerg
  • 31. juli – kl. 16 Koncert med Andreas Langvad
  • 6. august kl. 18 Vandreforestilling v. Ragnarock i samarbejde med skuespiller Henrik Uldall"
  • 7. august kl. 12 Vandreforestilling v. Ragnarock i samarbejde med skuespiller Henrik Uldall"
  • 7. august kl. 15 Koncert med Linds Kapel XL – Linds Kaffebar
  • 14. august kl. 16 Kulturstationens Sommerfest – koncert og aktiviteter
  • 14. august kl. 19 Tangoundervisning for alle med efterfølgende dansegulv
  • 21. august kl. 15 Jazzkoncert med First Take

Stærkt kulturliv

”Vi håber jo, at Humlebæk har lyst til at støtte op om projektet og gå på opdagelse i de mange kulturtilbud, der findes i vores  by,” siger Lisbeth Valentin, der er formand for Kulturstationen. ”Vi er mange frivillige, der hver især arrangerer koncerter, foredrag og forestillinger og som brænder for, at kulturen fortsat spiller en vigtig rolle i byens rum. I det her projekt forener vi vores kræfter og skaber en ramme for, at generationer kan mødes på tværstil kultur og fællesskab  i byens grønne hjerte.”

Der bliver rig mulighed for at gå på opdagelse i byen, da Sommer i Humlebæk ud over arrangementer på trekanten også byder på vandringer rundt i byen. Humlebæk bibliotek inviterer til spændende litterær vandring, og Musikteatergruppen Ragnarock har premiere på en vandreforestilling, der er kulminationen på en uges sommercamp for teaterinteresserede unge.

Alle samarbejdspartnerne håber, at Sommer i Humlebæk vil minde folk i Humlebæk og omegn om, at byen har et stærkt kulturliv, der bestemt ikke har ligget i dvale trods corona.
”Vi er her stadig, og vi glæder os til at rykke aktiviteterne ud af huset og bidrage til, at trekanten kan få et boost som Humlebækkernes nye samlingssted”, siger Christina Skov Petersen, der er afdelingsleder på Humlebæk Bibliotek. ”Med Sommer i Humlebæk giver vi hele byen en sommer fyldt med oplevelser, og sætter gang i et godt og stærkt samarbejde mellem kultur, frivillighed og erhvervsliv i vores by.”

Fakta

Sommer i Humlebæk er støttet af Kulturudvalget i Fredensborg Kommune og afvikles i perioden fra den 4. juli til den 21. august. Alle arrangementer er gratis og afvikles efter gældende retningslinjer ift. corona.

For mere information kontakt Lisbeth Valentin på formanden@kulturstationen3050.dk eller Søren Spies på formand@kultur3050.dk

Sommer i Humlebæk arrangeres i samarbejde mellem Humlebæk Kulturforsyning – Kultur3050, Kulturstationen, Humlebæk Bibliotek, Musikteatergruppen Ragnarock, Lind´s Kaffebar og Fredensborg Kommune.