Gå på skattejagt med Fredensborg Bibliotekerne

I samarbejde med børnebogsforfatteren Maria Rørbæk søsætter Fredensborg Bibliotekerne tre spændende skattejagter for børn i kommunen. Første skattejagt foregår i Humlebæk.

Sommerferien er lang endnu, og er man blandt de mange, som ikke skal på langfart i år, eller allerede er hjemvendt fra turen til det jyske, kan børn i alderen 6-10 år – i selskab med en voksen - i stedet forlyste sig med en historieskattejagt arrangeret af Fredensborg Bibliotekerne.

Historieskattejagten er en kombination af en historie, der bliver fortalt på video, og løsning af opgaver udenfor, som leder deltagerne videre til et nyt spor i byen. Til sidst finder man det kodeord, som udløser et diplom og en præmie, der skal afhentes på det lokale bibliotek.

Den første skattejagt, som bliver lanceret den 20. juli, foregår i området omkring Humlebæk Center og handler om drengen Birk og hans fætter Nick, som prøver at få fat i de penge, deres bortrejste onkel har efterladt dem. Skattejagten tager cirka 45 minutter.

Historieskattejagten er lavet i et samarbejde mellem Fredensborg Bibliotekernes børneteam og børnebogsforfatteren Maria Rørbæk, som blandt andet er kendt for bøgerne ”De hemmelige youtubere”, ”Bogstavtyven” og ”Sprogheksen”.

Den 27. juli følger en skattejagt i Nivå, og den 3. august kommer turen til Fredensborg. Man kan deltage i skattejagten i det område man selv bor, eller dem alle, hvis man har tid og lyst.

For at være med i skattejagten skal man starte på www.fredbib.dk/skattejagt (åbner mandag den 20. juli) eller på Fredensborg Bibliotekernes Facebookside www.facebook.com/fredensborgbibliotekerne.