Fremtiden

Fremtiden holder efterårsferie på Nivå Bibliotek

Science fiction-intro, virtual reality og natbio – disse er blot nogle af Nivå Biblioteks mange aktiviteter, som børn og unge kan glæde sig til i efterårsferien.

Har man mulighed for at lægge vejen forbi Nivå Bibliotek og Medborgercenter i efterårsferien, vil man blive mødt af et slaraffenland af aktiviteter. Under fællesoverskriften ”Fremtiden” har børnebibliotekarerne stablet et program på benene, som kan tage pusten fra selv de hyperaktive.

Aktiviteterne starter om mandagen den 16. oktober med kåringen af den bedste fremtidskage (kagen skal være bagt hjemmefra) og insekteksperten Ole Terney, som kommer og fortæller om, hvordan man i fremtiden måske kommer til at spise insekter til middag. Og jo, han har smagsprøver med.

Om tirsdagen kan man afprøve nye fremtidsspil og virtual reality, når Mikkel Christian Meyer inviterer til en særlig fremtidsudgave af ”Tirsdage med spilbibliotekaren”. Deltagerne kan herefter – sammen med andre interesserede børn og unge – hoppe direkte over til et mere kulturelt indslag i form af science fiction-eksperten Lea Thume, der fortæller om scifi-genren og dens mange karakterer og universer i litteratur og film.

Onsdag kan børn og unge så selv få lov til at lave en science fiction-film ved hjælp af iPads, som biblioteket stiller til rådighed. Det er Camil Hesse fra Leg med Medier, som instruerer i at lave såvel animationsfilm som film, hvor man selv er skuespiller.

Torsdag er det igen kreativiteten, der kan få frit spil, når Copenhagen Game Collective kommer og hjælper deltagerne med at lave game-controllere af alternative og uventede genstande. Ferieaktiviteterne slutter samme aften – og nat – med scifi-marathon i Humle Bio for større børn og unge. På plakaten er filmene A.I, Valerian, Det femte element og Abernes Planet.

Hele programmet for efterårsferien med tidspunkter og tilmelding kan ses under Program. Her kan man også læse om den fotokonkurrence, som foregår over hele efterårsferien, og hvor børn og unge kan give deres bud på, hvordan fremtiden ser ud.