Foto: Bogstakke i udstilling.
Foto: Bogstakke i udstilling.

Fredensborg-borgerne læste mere i første del af 2023

Med første halvdel af 2023 veloverstået kan Fredensborg Bibliotekerne se tilbage på seks måneder, hvor der har været fremgang både med besøg og lån.

Fredensborg Bibliotekerne har i årets første seks måneder haft stigende udlåns- og besøgstal. I første halvår af 2023 har der været 6% flere udlån end på samme tidspunkt i 2022. Fra januar til juni har der i alt været 95.979 lån. For besøgstallet ser det endnu bedre ud, hvor der har været en fremgang på 26% sammenlignet med samme periode i 2022. Der har i alt været 152.827 besøg på bibliotekerne i kommunen. Alle bibliotekets afdelinger – Fredensborg, Humlebæk og Nivå – har haft gavn af fremgangen i både udlån og besøgende.

”Det kan ikke andet end at glæde mig som kulturudvalgsformand, at der har været tæt på 100 000 lån i årets første måneder og at så mange har haft glæde af vores biblioteker”, siger Ulla Hardy-Hansen, formand for Kulturudvalget, ”bibliotekerne er nationalt den mest besøgte kulturinstitution og også her i Fredensborg Kommune er besøgstallet højt”.

 

Nyt udstillingskoncept og velbesøgte arrangementer:

En del af æren for fremgangen tilskriver Tania Schwartz, bibliotekschef, Fredensborg Bibliotekernes nye udstillingskoncept. ”Vi arbejder hele tiden målrettet på at formidle og inspirere flere og flere borgere, når de fysisk besøger vores biblioteker. Derfor har vi i starten af 2023 indført et nyt udstillingskoncept, som Fredensborgs borgere har taget rigtigt godt imod”.

Bibliotekets nye udstillingskoncept betyder langt flere nye efterspurgte bøger på bibliotekerne og gør det langt mere sandsynligt, at borgerne finder de nye bestsellere hjemme, uden de nødvendigvis skal være i en reservationskø. Hver uge indkøber biblioteket et stort antal eksemplarer af nye titler, der ikke indgår i reservationskøen. De bliver i stedet stillet frem på udstilling i biblioteksrummet. De kan ikke reserveres og ikke fornyes, men de kan lånes her og nu i en måned. Konceptet findes på både Fredensborg, Humlebæk og Nivå Biblioteker.

Udstillingskonceptet er ikke den eneste grund til bibliotekets fremgang. ”Bibliotekets arrangementer i foråret 2023 har været meget velbesøgte”, fortæller Tania Schwartz videre. ” Vi har formået at sætte fokus på litteratur og viden og været både aktuelle og have en bredde i vores arrangementer. Der kan ses en tydelig sammenhæng mellem arrangementer og lån. Hvis vi får besøg af en forfatter, så stiger udlånet af den pågældende forfatters værker før og efter besøget”. slutter Tania Schwartz.

 

>> Gå til Fredensborg Bibliotekernes arrangementer i efteråret.