Fredensborg Bibliotekerne præsenterer seks naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus Universitet.

Man kan blive klog på alt fra insekter til datakryptering, når Fredensborg Bibliotekerne blænder op for endnu en sæson af livestreamede foredrag fra Aarhus Universitet.

Over seks tirsdage i efteråret kan unge og voksne med interesse for naturvidenskab opleve foredrag med nogle af Danmarks største videnskabsfolk streamet live fra Aarhus Universitet.

 

Sæsonen starter den 19. september med foredraget ”Saving our insects” på Fredensborg Bibliotek. Foredraget er opdelt i to, hvoraf den første vil være på engelsk. Her kan man høre om den dramatiske tilbagegang i insektbestanden, og hvad man eventuelt kan gøre ved det.

Allerede ugen efter, den 26. september, kan man på Humlebæk Bibliotek høre ingen ringere end DNA-forskeren Eske Willerslev fortælle om, hvordan man kan bruge fortidens DNA til at løse nutidige problemer.

Den 24. oktober er det Nivå Biblioteks tur til at være vært for et foredrag, når professor og overlæge Leif Østergaard fortæller om den nyeste forskning inden for hjernevidenskab i foredraget ”Hvordan fungerer hjernen?”

Den 7. november er det tid til en tur ud i verdensrummet. Foredraget foregår på Fredensborg Bibliotek og hedder ”Antistof og antiverden” og ser blandt andet på, hvordan studier af antistof kan være med til at forklare, hvorfor alting eksisterer.

”Uden kryptering, ingen internet” hedder foredraget den 14. november på Humlebæk Bibliotek. Her fortæller professor i datalogi Ivan Bjerre Damgård om, hvad det er, der sker i din browser under krypteringen, og om fremtidens løfterige blockchain-teknologi.

Sæsonen slutter den 21. november på Nivå Bibliotek med foredraget ”Celler deler os”, som handler om den konstante celledeling, der finder sted i vores kroppe, og hvordan fejl i celledelingen kan føre til cancer.

 

Alle foredrag foregår klokken 18.45 til 21.00. Det er gratis at deltage, men kræver at man har billet.

 

>> Hent gratis billetter til de livestreamede foredrag fra Aarhus Universitet.