DELTAG billede

Fredensborg Bibliotekerne deltager i stort forskningsprojekt

Fra 2019-2022 deltager Fredensborg Bibliotekerne i det store forskningsprojekt DELTAG, som er et samarbejde med Kulturhusene i Danmark og Aarhus Universitet.

Forskningsprojektet DELTAG, der strækker sig helt frem til udgangen af 2022, undersøger deltagerkulturen i landets meget forskellige kulturhuse og andre borgerinvolverende institutioner og aktiviteter.

Fredensborg Bibliotekerne er blevet udvalgt som en af de 35 aktive deltagere, der skal undersøge deltagerkultur i Danmark, og bibliotekernes bidrag bliver at kortlægge, hvad der foregår på kommunens biblioteker af borgerinvolverende initiativer, og hvad disse initiativer betyder for de mennesker, som deltager.
Om bibliotekernes deltagelse siger afdelingsleder på Humlebæk bibliotek Christina Skov Petersen: ” Vi glæder os til at være med i projektet, til at dele ud af lokale vinkler fra Fredensborg Bibliotekerne og til at bringe nye friske vinkler tilbage”.

I projektet bliver Fredensborg Bibliotekerne klædt på til at blive medforskere og vil bl.a. skulle foretage interviews med bibliotekernes brugere og bidrage med kortlægninger og lokale dokumenter.

DELTAG er finansieret af Aarhus Universitet og Kulturhusene i Danmark og dertil støttet af Nordea-fonden med 3,3 millioner kroner. Projektet er blevet til i et samarbejde mellem landsforeningen Kulturhusene i Danmark og Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet. Forskningen varetages af flere forskere, der er særligt tilknyttet projektet.

Andre samarbejdspartnere er bl.a. Toldkammeret i Helsingør, INSP i Roskilde, Huset i København, Børnekulturhuset Amar og Grønlands kulturhus i Nuuk.