Fredensborg Bibliotekerne åbner for nødudlån

Fra den 4. januar kan man i stærkt begrænset omfang komme ind på bibliotekerne i Fredensborg Kommune og hente bestilte materialer samt aflevere.

Ikke uventet blev de nuværende corona-restriktioner forlænget af regeringen. Hidtil har restriktionerne betydet, at Fredensborg Bibliotekerne har haft lukket for fysisk adgang. Men fra den 4. januar vil det på trods af forlængelsen af restriktionerne blive muligt at låne bøger igen. Dog vil det kun være tilladt at afhente materialer, som man har bestilt via Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside, samt at aflevere allerede lånte materialer. Det bliver ikke muligt selv at gå rundt på biblioteket og finde bøger med mere på hylderne. Det vil ikke være muligt at tage ophold på biblioteket, ej heller at benytte computere, kopimaskiner mv. og man kan heller ikke få personlig betjening. Personalet vil udelukkende være til stede for at sikre retningslinjerne overholdes, for at spritte af og klargøre materialer til udlån.

Da der ikke vil være betjening på biblioteket, kan hjælp til at finde litteratur og lignende kun ske ved, at man henvender sig via Fredensborg Bibliotekernes hjemmesides kontaktformular eller ved at ringe til telefon 72 56 22 00.

> Skriv til os via kontaktformularen

Åbningstiderne for udlån og aflevering vil på både Fredensborg, Humlebæk og Nivå Bibliotek være mandag til torsdag klokken 12-17 samt fredag og lørdag klokken 10-13. Der vil ikke være nogen betjening fra personalet, og adgang til biblioteket forudsætter, at man skal aflevere, eller at man har modtaget besked om, at et bestilt materiale er klar til afhentning. Så snart man er færdig med at låne og aflevere, skal man forlade biblioteket igen.

Selvom det bliver muligt at aflevere, opfordrer Fredensborg Bibliotekerne til, at man venter lidt med at aflevere de lån, som man har haft liggende derhjemme under decembers nedlukning. Dette er for at undgå, at for mange kommer ind på bibliotekerne i de første dage efter nytår. Der vil fortsat ikke blive opkrævet gebyrer for overskreden afleveringsfrist på disse lån, så der er ingen grund til at skynde sig med at aflevere dem.

Den meget begrænsede nødåbning af Fredensborg Bibliotekerne sker i overensstemmelse med retningslinjer fra Slots- og Kulturstyrelsen, som gør det muligt for folkebiblioteker at åbne for afhentning af reserveringer og afleveringer, så længe de normale regler om afstand, hygiejne og mundbind overholdes.