Fredagsfilm på Nivå Bibliotek

Nivå Bibliotek inviterer i et nyt tilbud på filmvisning og kaffe den sidste fredag i hver måned.

Er du en af dem, der godt kan lide at fordybe dig i de store filmklassikere, skal du komme forbi Nivå Bibliotek fredag d. 27. januar kl. 13-14.30.

Som et nyt tilbud i foråret 2023 inviterer biblioteket den sidste fredag i måneden på filmvisning af en god gammel filmklassiker. Biblioteket har håndplukket seks af de store danske og udenlandske film, der har været med til at forme filmindustrien og det moderne filmsprog.

Fredag d. 27. januar står den på to af de helt store danske klassikere. Nemlig ”Afgrunden” fra 1910, der med sin ikoniske dansescene gjorde Asta Nielsen til verdensstjerne, og ”Ved fængslets port” (1911) af August Blom, der var med til at etablere Danmark som et førende filmland i verden.

Forårets program byder derudover på den russiske klassiker ”Panserkrydseren Potemkin” (1925) d. 24. februar, hvis dramatiske scene på Odessas trapper er blevet kopieret igen og igen igennem filmhistorien. Måneden efter står den på en af verdens første science fiction-film i form af den danske ”Himmelskibet” (1918) d. 31. marts. De to sidste film bliver den banebrydende krimi ”M” (1931) d. 28. april, der revolutionerede brugen af lyd i film, og endelig det danske spiondrama ”Det hemmelighedsfulde X” (1914), som vises d. 26. maj.

Litteraturformidler Rune Christiansen introducerer dagens film, og biblioteket serverer en kop kaffe eller te. Herefter er det blot at læne sig tilbage og nyde filmen, inden weekenden står for døren.

Arrangementet er gratis, og man kan tilmelde sig via nedenstående links.

> Tilmelding til "Himmelskibet" 31. marts

> Tilmelding til "M" 28. april