Forfattersamtale med Jesper Wung-Sung og Rakel Haslund-Gjerrild

Hør Jesper Wung-Sung og Rakel Haslund-Gjerrild i samtale om forfatterens magt over en anden persons levede liv og fortælling.

Kulturudvalget i Fredensborg Kommune har inviteret forfatterne Jesper Wung-Sung og Rakel Haslund-Gjerrild til en spændende forfatteraften på Humlebæk Bibliotek, hvor de samtaler om deres seneste udgivelser. Arrangementet er en del af Fredensborg Bibliotekernes efterårstema ’magt’, og denne aften handler det om forfatterens magt over en fortælling.

Jesper Wung-Sung udgav i 2021 ”Kvinde set fra ryggen” om Ida Hammershøi og samme år udkom Rakel Haslund-Gjerrild med ”Adam i Paradis” om Kristian Zahrtmann. I begge romaner kommer vi ind under huden på kunstneren, på musen og ind i Københavns kreative og maleriske miljøer.

Romanerne kan karakteriseres som exofiktion – en genre hvor karakteren er en virkelig person, og hvor historien er sat i en fiktiv ramme. Men hvilke krav sætter dét til en forfatter? Hvordan forvalter man magten over en anden persons fortælling? Hvordan balancerer man fiktion og historiske begivenheder, og hvor meget kan man digte videre på et levet liv?

Jesper Wung-Sung er en prisvindende forfatter (bl.a. De Gyldne Laurbær i 2017), der har skrevet både novellesamlinger og romaner samt adskillige børne- og ungdomsbøger.

Rakel Haslund-Gjerrild debuterede i 2016 med novellesamlingen "Øer", og sidenhen fulgte "Alle himlens fugle" i 2020. Hun har vundet Michael Strunge-prisen i 2020, mens hun i 2021 modtog Weekendavisens Litteraturpris.

Køb billetter til forfattersamtalen her.

Dyk ned i Jesper Wung-Sungs og Rakel haslund-Gjerrilds forfatterskaber herunder.