Følg med i fem online ”Folkeoplysende Frirumsdebatter” Bibliotekerne udgør en helt central ramme for den demokratiske debat – også den digitale.

De Folkeoplysende Frirumsdebatter er skabt med afsæt i en tid, hvor mange sidder meget alene foran en skærm, og de skal i den sammenhæng ses som alternativer til hidsige kommentarspor, breaking news og konfliktunderholdning – alternativer der først og fremmest handler om at gøre os alle sammen klogere. I løbet af marts måned har du mulighed for at deltage i fem spændende debatter med følgende temaer:

Tirsdag d. 2. marts kl. 20-21.15
Puster medierne til polarisering og politisk mistillid?
Debattører: Vincent Hendricks, filosof og forfatter og Tom Jensen, chefredaktør, Berlingske
Onsdag d. 10. marts kl. 20-21.15
Er vi bange for Kina?
Debattører: Martin Lidegaard, MF, Rad. og Thomas Rohden, fmd. Dansk Kina-kritisk selskab
Onsdag d. 17. marts kl. 20-21.15
#Metoo – hvordan forener vi kampen for retfærdighed med retssikkerheden?
Debattører: Sørine Gotfredsen, præst og debattør og Camilla Søe, initiativtager til #enblandtos
Onsdag d. 24. marts kl. 20-21.15
Skal vi droppe de klassiske politiske ideologier for at redde verden?
Debattører: Pelle Dragsted, tidl. MF, EL og Anders Blok, medforfatter til ”Den bæredygtige stat”
Onsdag d. 31. marts kl. 20-21.15
Kan vi vækste os til en bedre fremtid?
Debattører: Asser Amdissen, historiker og forfatter og Martin Ågerup, økonom og direktør i Cepos.

Danmarks Biblioteksforening er gået sammen med Dansk Folkeoplysnings Samråd og Frirummet om fem ”Folkeoplysende Frirumsdebatter”, og det er disse, der afvikles online i løbet af marts 2021. Debatterne foregår alle på Zoom og er gratis. Find link til tilmelding på: www.frirummet.org.