Foto: Mille Sommer Schütt
Foto: Mille Sommer Schütt

Vildt, vanvittigt , underfundigt og meget humoristisk

20.03.20
Med Hannah, Hanne, Anita og alle de andre på en forrygende læseoplevelse

Denne roman er ikke en, man glemmer lige med det samme. Så er det sagt. Den er ikke helt enkel at læse, og hvis man ikke forventer en roman i ordets traditionelle forstand, ja så er man godt underholdt. Den er desuden også 3.del af en serie (Hannah, 1. del; Mado, 2.del), men som forfatteren selv udtrykker det, er det en “meget selvstændig” forsættelse....altså: nye læsere af Hanne Højgaard Viemose kan begynde her.

Bogens hovedperson, eller skulle man sige hovedpersoner, er Hannah/Hanne/Anita, og adskillige andre navne, der veksler alt efter situationen. Men det er den samme person. Frshwn: hun kommer fra Frederikshavn.
Forfatteren indleder selv bogen: »Egentligt var dette historien om Anita, den unge nævenyttige og desperate antropologistuderende A, der rejste til Perus Amazonas på en sociokulturel mission.« Men den handler også om så meget andet: Hannes ungdomsår i Frederikshavn, splittet mellem leg med My little pony og mere seriøs “leg” med de lokale drenge.
Hannah, der bor i et kollektiv på Gl.Kongevej med sine to drenge, efter hun er blevet skilt fra drengenes far, som er indlagt på den lukkede afdeling i Reykjavik.

Vi befinder os i skiftende scener i Amazonasjunglen, på Island, i København og bliver kastet rundt i forfatterens erindringer. Og med forfatterens skrøbelige sind er vi vidne til en historie, som kun kan betegnes som vild. Man er dog ikke altid helt sikker på, om det sker i forfatterens indre eller ydre liv.

Hvis man kan give helt slip og bare læse og opleve, venter der en helt exceptionel læse-rutchetur. Romanen er skrevet som almindelig fortællende/skrivende, men i visse afsnit også som dialoger og sangtekster. Blandt andet er der nogle ret skønne dialoger mellem Hannah og hendes 2 drenge. En vild bogoplevelse med meget humor.