Forside Vejen væk
Forside Vejen væk

Vejen væk trækker både på dit hjertebånd og smilebånd.

18.07.18
Tag med tre specielle unge på en følelsesmæssig rutsjebanetur fra start til slut. Det er en af de bøger, der får dig til at grine og græde, og som bare bliver hos dig i virkelig lang tid.

Travis, Lydia og Dill står over for deres sidste år i High school i en lille sydstatsby i USA. Selvom de er vildt forskellige, har de formet et fantastisk venskab.
Lydia er det lysende håb blandt dem og fra velhavende forældre, og en med en modeblog med flere tusinde følgere er hun sikker på at kunne slippe væk til store drømme i storbyen.
Men Travis og Dill kommer fra fattigere familier.
Travis storebror er død, hans far slår ham, og hans eneste trøst er bøger og fantasy.
Dill er søn af byens gale prædikant, som sidder i fængsel, og han sidder tilbage med en mor, der bebrejder ham deres hårde liv.
Både Dill og Travis kæmper for at finde deres vej. Om de skal tage imod deres skæbne og blive i den lille by, eller om skæbnen er noget, de selv kan forme og komme væk fra og bryde den arv, som de har fået uden at bede om det.
Vejen væk behandler flere temaer: vold, tab, social arv, venskab, mod og drømme. Og selvom den til tider kan føles meget amerikansk, er den så velskrevet og karaktererne så dybe og lette at relatere til, at den alligevel rammer plet hele vejen igennem.
 

Materialer