Forside Det glemte brev
Forside Det glemte brev

Turen går til fortiden

27.07.18
Hvis du elskede Sarahs Nøgle, er denne bog lige noget for dig.
Efteråret 1989. I Los Angeles har Katie netop måttet anbringe sin far på et plejehjem, da han lider af begyndende demens. Faderen har altid været en ivrig frimærkesamler, og Katie har mange fine minder fra barndommen, hvor hun sammen med sin far hver weekend besøgte loppemarkeder på jagt efter frimærker. Det var faderens håb at være så heldig at finde en perle – en slags frimærkernes Hope diamant.
Derfor beslutter Katie at få samlingen vurderet. Og der dukker den op – perlen. I form af et østrigsk frimærke fra 1939 på et uåbnet og aldrig afsendt brev adresseret til en Fraulein Faber. Journalisten i Katie vækkes. Og hun begynder at undersøge, om hun kan finde ud af mere om frimærket - og brevets modtager.
Bogen er bygget om det efterhånden ret afprøvede format, hvor vi hvert andet kapitel følger en person i nutiden og i hvert andet kapitel følger en historie i fortiden. Og hvor man som læser hele tiden sammen med hovedpersonen i nutiden prøver at regne ud, hvordan det hele hænger sammen.
I denne bog er fortiden Østrig i 1938 og 1939, hvor vi følger Kristoff, der står i lære som frimærkegravør ved en jødisk mester og bor sammen med ham og hans familie i en lille bjerglandsby.
Bogen er en fin historie om, hvordan store historiske begivenheder kan spille ind på det enkelte menneskes skæbne, og hvor det enkelte menneske tvinges til at overveje, om man er forpligtet til at kæmpe imod den store trussel, eller om man er mere forpligtet til at redde sig selv. Og kan man prioritere kærligheden, når verden står på randen af ragnarok?
Det er også en historie om at finde sig selv og lære sig selv at kende på mange forskellige måder.
Bogen minder på mange måder om Sarahs Nøgle, der var en stor succes for 10 år siden, men den er også helt sin egen og bestemt et bekendtskab værd.
Materialer