True detective

Den amerikanske politiserie True Detective er endnu en HBO-succes
Denne gang i en særdeles original udgave med Matthew McConaughey og Woody Harrelseon i hovedrollerne som henholdsvis Rust Cohle og Marty Hart. Serien foregår ”Deep South” i Louisiana, med alle de værste ting man kunne forestille sig for det område. De to detektivers lange og mange køreture rundt i sydens sol, varme og sumpe viser samtidig en mørk udgave af det amerikanske samfund.
 
Seriens tidslinje springer i mellem nutid, 2012, og 1995 hvor detektiverne interviewes i nutiden om en mordsag fra 1990erne, hvor en kvinde fandtes myrdet under mystiske og uhyggelig omstændigheder. Rust og Marty er meget forskellige og har livet vidt forskellige liv, både dengang og nu. Marty lever en (forholdsvis) stille tilværelse med familien i centrum mens Rust har været undercover agent, og har en indlæggelse på en Psykiatrisk Klinik bag sig. De kan nu, som dengang, ikke lide hinanden, men respekterer dog hinandens arbejde kontroverserne til trods.
 
Idéen med mange flashbacks er både sjov og fungerer særdeles godt. Seriens univers drager samtidig få, men gode, paralleller til X-files og Twin Peaks. Skuespilpræstationerne er ganske enkelt fremragende og har man set andre HBO serier kan man møde flere gamle kendige.
 
Materialer