Forside: Tordenbraget
Forside: Tordenbraget

Tordenbraget, han er larmende, mørkhåret og livsfarlig

26.03.20
Hvis du er interesseret i kæmper, venskab og hvordan man hypnotiserer et andet menneske, så er Tordenbraget, bogen du skal læse. Følg Ulf og hans bedste ven Bernt, som bor på samme vej som en rigtig kæmpe. Læs om, hvordan pauser og musik kan gøre en forskel på de voksnes humør. Tordenbraget er en rigtig hyggelig bog med nogle flotte illustrationer. Læs den på e-reolen GO eller få en voksen til at læse den højt for dig…det er så hyggeligt.

I et nydeligt hvidt hus med blå vinduer boede der en kæmpe, som hed Oskarsson. De to venner Ulf og Bernt kaldte Oskarsson for Tordenbraget, for han var larmende, mørkhåret og livsfarlig. Hans guldtænder lynede, når han åbnede munden og på underarmene og oversiden af hænderne havde han en måtte af krøllet hår.

Tordenbraget gik som regel med kortærmet skjorte om sommeren, det hedder en hawaiiskjorte, havde Bernts far fortalt. Knapperne midt på kæmpens skjorte kunne ikke knappes. Hans mave var for stor. Bernts far, som var tandlæge, havde fortalt, at han havde fundet kødrester mellem Tordenbragets tænder, da han havde ordnet dem. Bernt sagde, at det var rester efter kaniner og guldhamstere og katte og småbørn.

En dag opdager Ulf, at Tordenbraget altid er lige i nærheden af hans families hus, når hans mor øver sig på sit klaver. Tordenbraget bliver helt salig, når han lytter til musikken, det er næsten som om, han bliver hypnotiseret.

Ulfs mor har engang overtaget en lille hytte ude i skoven fra sin onkel, hun kalder hytten for Ensomheden. Ulfs mor elsker at cykle ud til Ensomheden og tage en slappe-dag, som hun kalder det.

En dag bliver Ensomheden ødelagt i en storm, og Ulfs mor bliver meget ked af det. Det betyder, at hendes klavermusik bliver meget sørgmodigt, og den sørgmodige musik får kæmpen Tordenbraget til at blive endnu mere ond og farlig. En dag vil Ulfs mor ikke spille klaver mere, og det gør virkelig Tordenbraget vred. Drengene må udtænke en plan, og de beslutter sig for at prøve, om de kan hypnotisere Tordenbraget til at bygge en ny hytte til Ulfs mor, så hun kan blive glad igen.

En humoristisk og hyggelig bog om venskab, kæmper og hvad musik kan gøre ved de voksne.

Egner sig til højtlæsning fra 7 år og selvlæsning fra 10 år

Kan lånes på eReolenGo!