Forside Graveyard
Forside Graveyard

Take me back..

Gratis tur tilbage til 60’erne og 70’erne. I selskab med svenske Graveyard, der øser lysteligt med den store Led Zeppelin og Deep Purple ske. Og der er meget godt at øse af.

Svenske Graveyard er ikke længere noget ubeskrevet blad, særlig ikke i Heavy Metal kredse.
Rockbandet blev dannet i 2006, og dette er deres femte udspil i albumformatet. Men deres musik er endnu ældre. Vi skal tilbage til 60’erne og 70’erne for at finde deres ligesindede.
Sanger Joakim Nilsson synger som en, der har gået i samme skoleklasse som David Coverdale, Ian Gillan og Robert Plant, lettere forskudt dog – og måske med en enkelt time eller to i hjælpeklasse.
Som gammel Cream fan(Baker, Bruce & Clapton) må jeg indrømme, at jeg faldt fuldstændigt for ”Cold love” nummeret, her er en klar og dyb inspiration fra de glade 60’er, dage med Clapton-guitar i øregangene.
I det hele taget emmer pladen af denne gamle Led Zeppelin og Deep Purple lyd, som gamle støvere som ... ikke kan få nok af. (Blues)Nummeret ”Please don’t” og ”The Fox” udsætter hofteoperationen og driver gigtsmerterne på flugt.
Alt i alt svinger Göteborgdrengene som bare pokker, de må være faldet i den fantastiske Led Zeppelin-gryde som børn. Numrene er af varierende kvalitet, men de befinder sig alle i den øvre ende af kvalitetsskalaen. Ligesom gigtsmerterne bagefter.
 

Materialer