Tænders gnidsel og hjerter i brand

De store følelser huserer på dette ”skilsmissealbum” fra svenske Léon. Opbrud og kærlighedstab er bare musikalske vindere... underligt nok.

Svenske Léon/Lotta Lindgren har skabt et stærkt personligt album, og et monster af en popplade og et skilsmissealbum i lighed med Fleetwood Macs ”Rumours”. Ikke det ringeste album at skulle sammenlignes med i mine ører, for personligt tager jeg ”Rumours” albummet med ud til den øde ø.

”Apart” er sammensat, på den måde, at det ganske vist er et album, der handler om opbrud, skilsmisse og kærlighedstab, men samtidig handler om at finde balancen i kærligheden, i livet, at overleve som menneske, uden at gå ned med flaget og stadig finde håbet i livet. Et melankolsk album hvor tempoet er i den stille ende, men sangen er intens, smuk og fylder tomrummet med stille sirenesang. Leons stemme har den der rå og ru stemmekraft, der betager og drager mod nye indsigter.

Melodimæssigt er slægtskabet med de svenske søstre i ”First Aid Kit” klart til at høre, men det forringer på ingen måde min nydelse, snarere det modsatte. Jeg er totalt faldet for albummets to første skæringer ”Heart & Heart on fire” og ”And it breaks my Heart”, der trækker lydmæssige, stemningsmæssige tråde til  Adele’s ”Water under the Bridge”. Den trykkede stemning varer pladen ud, i slutnummeret ”Apart” krakelerer hun fuldstændig ” I’m falling, what if I don’t know myself without you” ”now I know nothing at all”.

Stærkt klaverbåret nummer der yder fuld valuta for stemningen, man er faktisk nødt til at genhøre albummet for at høre, om hun virkelig mente det. Det gjorde hun, men det er stadig et smukt, smukt album. Og så må vi feste en anden gang, den følelse genkender vi til evig corona-tid.

Lån cd'en