Suveræne billedbøger til de 2-5 -årige.

11.02.21
Lige pt læser vi ikke meget andet end Pølse-bøgerne derhjemme. Min søn på 2,5 år elsker den stædige, egenrådige og charmerende børnehavepige Pølse – og det gør jeg også.

Med titlerne ’Pølse vil ikke i børnehave’, ’Pølse vil ikke spise aftensmad’, ’Pølse vil ikke have, at far er pinlig’ og ’Pølse vil ikke i bad’ kan man lynhurtigt regne ud, at der er rigtig meget, som børnehavepigen Pølse ikke vil. 
Heldigvis har Pølse en genial og snedig far, der aldrig er for voksenstædig til at trumfe sin egen logik igennem. Tværtimod.  Vil Pølse ikke i bad, går hverken far eller Pølse i bad, lige indtil Pølse synes, at far begynder at lugte. Vil Pølse ikke spise aftensmad, får hun serveret slik morgen, middag og aften, indtil hun helt af sig selv hungrer efter noget andet, og sådan bliver det ved. 
Det er herlige og letgenkendelige scenarier, som forfatter Oliver Zahle skriver frem i smukt samarbejde med Siri Melchiors udtryksfulde illustrationer. Hun er og bliver én af mine absolut yndlings børnebogsillustratorer lige nu, for hun er virkelig dygtig til at skabe trygge og sjove børneuniverser. Illustrationerne i Pølse-bøgerne udmærker sig også ved at gøre brug af en helt særlig farvepalette, der virkelig gør mine øjne glade – det er så grafisk lækkert.    

Det er i det hele taget ren win-win, for udover at bøgerne er voldsomt populære hos min søn, så har jeg, som mor til en 2-årig, der stadig har meget at lære, da også lige fået et par gode fif med på vejen til, hvordan man kan lykkes med omvendt pædagogik.