Forside Alting har en ende
Forside Alting har en ende

Stærk tobak

Shu-bi-dua har skrevet sig ind i dansk rockhistorie med stærke melodier og finurlige tekster

En markant selvbiografi af Shu-bi-duas ”overhoved” har set dagens lys. Michael Bundesen har nemlig fortalt historien til Kaare Sørensen, som har nedskrevet og redigeret materialet, der kom ud af samtalerne. ”Bunden” har altid hæget om sit privatliv og holdt sine nærmeste udenfor pressens søgelys, men denne gang fortæller han udover Shu-bi-duas historie også om sin egen og familiens historie. Og om vennernes store betydning for dels sin egen, men også for bandets lange historie. Michael Bundesen beretter om sin barndom i Taarbæk og omegn. Om barndommens land, de nære forhold i familiens skød, om den begyndende musikalske vækkelse i teenager-årene.
Shu-bi-duas rejse fra begyndelsen af 1973 indtil ”Bunden”s blodpropper i 2011 satte en effektiv stopklods i bandets ellers notoriske storsælgende rejse fra ukendt band til det mest folkekære band i ”nyere” tid.
Shu-bi-dua blev med tiden det mest sælgende band (LP, bånd, CD) i dansk musikhistorie, også større end ”konkurrenterne” i Gasolin.
Bundesen tager os med bag scenen efter koncerterne og med ind i øvelokalet, hvor bandets interne kemi blotlægges, og hvor mange konflikter løses, og mange nye konflikter opstår. Alt sammen ærligt fortalt fornemmer man, selvfølgelig set fra ”Bunden”s synspunkt. De mange historier er fortalt med stor humor med sans for detaljen. Vi får historierne bag ”Vuffeli-vov”, ”Hvalen Valborg”, ”Stærk tobak”, og hvad de enkelte numre nu engang ellers hed og om dynamikken i Hardinger/Bundesen kompositionerne.

Først på de sidste 50 sider i bogen fortæller Michael Bundesen om blodpropperne, om lammelserne, og om hvordan livet pludselig blev et andet. Men aldrig med bitterhed og sortsyn, og altid med humoren i behold.. og det er vel ikke den ringeste evne og egenskab at tage med på den rejse. 
Læsere er alle med interesse for dansk rockhistorie de sidste 50 år.

 

Materialer