Stærk lyrik på ujævn bund

Peter Sommer og Tiggerne har begået endnu en rockklassiker

Indrømmet, jeg har altid haft en udtalt svaghed for Peter Sommers musik eller måske snarere lyrik. For en lyrisk sjæl bor der inde i Peter Sommer.
 ”Stærk strøm..” kan på mange måder sammenlignes med 2008-udgivelsen ”‘Til rotterne, til kragerne, til hundene” , begge har noget af det der udefinerbare  rockalbum over sig. Pladen indeholder stor variation - med flere ’syng med’ numre – a la ”Vi der valgte mælkevejen”, og til de stille numre som ”Hele hjertet hele tiden”. Men alle har de udspring i det PeterSommerske lyriske univers. Fraser som ”Lad mig forlade dig..før du forlader mig” er meget rammende for Peter Sommers kredsen om parforholdet og kærligheden især. 
Ingen i dansk musik kan mere underfundigt trylle med ordene og male billeder, der sætter sig på det indre firmament, sat på himlen med tegnestifter, skrøbeligt og så alligevel så fast. 
Et nummer, der repræsenterer det Sommerske univers på bedste vis, er nummeret ”Begge veje”  med sin sangbarhed og overraskende ord og tankevækkende vendinger ”Du er selv fantastisk – men er du det for nogen”, ”Der er langt ind til land og der er langt ud til dig”.  
Peter Sommer og hans faste band Tiggerne har givet os endnu en rock klassiker. Og det på ujævn bund!