Sonja vil lære at køre bil

Spejl, skulder, blink har fået masser af roser i pressen, og jeg kan kun tilslutte mig koret af begejstrede læsere. Romanen er dejlig uforudsigelig, og man kommer hurtigt til at holde af hovedpersonen Sonja med hendes forsøg på at tilpasse sig omgivelserne.

Dorte Nors roman handler om Sonja, der er ved at tage kørekort. Det er dog ikke uden bump på vejen bl.a. i form af en yderst irriterende kørelærer og Sonjas løse øresten, der forårsager svimmelhed ved for hurtige ryk med hovedet.

Romanen er ikke specielt lang, og jeg vil derfor ikke røbe for meget. Ved blot at læseren her læste bogen med spænding samt med en stille forventningens glæde til, hvad mon Dorthe Nors ville fortælle mig med historien om Sonja, der har svært ved at skifte gear.

Romanen er en stille kritik af alle de krimihungrende læsere, selv krimihungrende politikere får en lille bemærkning med på vejen - jo blodigere jo bedre, men det giver vores svensk oversætter Sonja kvalme med på vejen. Romanen er også en stille kritik til alle de mennesker, der lader som om, alt i hverdagen er normalt og nægter at fokusere på det, som er svært, ubehageligt og ubelejligt.

Skrevet af Jeanette Jensen

Materialer