Forside: Lykkestenen
Forside: Lykkestenen

Skøn serie om venskab, magi og pigeliv

22.05.19
Realistisk serie om livet som pige i 9-12 års alderen krydret med ”et strejf af magi” gør denne serie til helt sin egen og ikke mindst yderst anbefalelsesværdig!

Et strejf af magi er serien om veninderne Runa, Vigga og Frida, der igennem de seks bøger, som serien består af, kommer ud for lidt af hvert. Som titlen på serien indikerer, er der en rød tråd gennem alle bøgerne, nemlig en fascination af noget magisk og gådefuldt, som pigerne drages af, men som de også må sande, ikke altid er løsningen på deres problemer. 
Som for eksempel i Lykkestenen, hvor Runa kommer til at stjæle en smykkesten, selvom hun godt ved, at det er forkert. Men Runa er mærkeligt draget af stenen, og det er svært for hende at få den afleveret tilbage. Da en ny pige starter i klassen, og det går op for Runa, at hun har en forbindelse til stenen, bliver situationen endnu værre!

Er man glad for Veninder for altid-serien af Camilla Wandahl, Asta-bøgerne af Trine Bundsgaard og K for Klara-serien af Line Kyed Knudsen, så vil man elske denne serie, der på samme måde fortæller om pigeliv på mellemtrinnet, et sted mellem barn og teenager. Bøgerne tager temaer op, der er relevante for denne aldersgruppe, og børnene vil kunne spejle sig i bøgernes hovedpersoner, måske få svar på nogle spørgsmål og få en oplevelse af, at de konflikter, de selv kan opleve i deres hverdag, også eksisterer for andre på deres alder. De magiske elementer, forfatteren har lagt ind over, gør denne serie til noget særligt og vil imødekomme de piger, der er glade for at læse realistiske romaner, men savner noget nyt, der går lidt udover det sædvanlige. Bøgerne har hver sin selvstændige historie og kan læses i vilkårlig rækkefølge.
 

Materialer