Skal Anemone og Lærke have huller i ørerne?

Anemone er en pige på 9 år og hendes bedste veninde er Lærke. Men der er også par piger mere i klassen, som de tit er sammen med. Sofia ønsker sig huller i ørerne til sin fødselsdag, og så bliver det alle fire pigers største ønske. Men kan Anemone få lov af sine forældre?
Det er en fin ny pigeserie, Lene Møller Jørgensen har taget hul på. I bøgerne om Anemone og hendes veninder, søskende og forældre fortæller hun levende om pigeuniverset, dets glæder, konflikter og sorger.
I den første bog – Det store ønske – ønsker Anemone sig brændende huller i ørerne ligesom sine veninder. For hvordan kan de alle fire fortsat være veninder, hvis hun ikke har hul i ørerne ligesom de andre?
I den anden bog – Hemmeligheder og hvide løgne – kommer der en ny pige i klassen, og det giver nogle konflikter pigerne imellem. Anemone kommer også til at læse et hemmeligt brev, som hendes storesøster Freya har modtaget af sin veninde. Freya føler sig svigtet og såret, og Anemone vil gerne trøste hende. Men hun tør ikke afsløre, at hun har læst brevet.
Bøgerne er forsynet med nogle søde sort-hvide tegninger af Stine Rosenberg.
 
Af Lisa Juhler
Materialer