Den sidste forelskelse
Den sidste forelskelse

Simonson, Helle: Majorens sidste forelskelse

Den aldrende enkemand og major Pettigrew lever sit stille liv i en lille engelsk landsby, indtil han møder den pakistanske enkefru Mrs. Ali, som han udvikler et varmt venskab med, - til hans landsbys store overraskelse og forfærdelse
Helen Simonson debuterede i 2012 med denne ubetaleligt morsomme roman om kærlighed sent i livet samt den lille, meget engelske landsbys reaktioner på et, hvad de definerer som et upassende forhold for et meget umage par.
Den gennemført engelske gentleman og nu pensionerede major samt enkemand Pettigrew får et uventet venskab med den lille bys pakistanske købmand Mrs Jasmin Ali, der ligeledes er blevet alene efter sin mands død. De finder ud af, at de har fælles interesser udover litteratur, spadsereture, haver og en dejlig kop te. Og kærligheden spirer, samtidig med, at alle omkring det nyforelskede par har en holdning til denne nye alliance. Fordommene blomstrer om kap med forelskelsen og folder sig uklædeligt ud - men morsomt. Majoren har dog trods alt ikke tænkt sig at lade hverken landsbyen eller hans irriterende, midaldrende børn regere over hans liv. Så han tager kampen op i britisk stil.
I denne varme og sympatiske bog er landsbyen og fordommene fanget på kornet, og hvis man er til britisk humor, så er dette den rette bog. Man er forrygende underholdt og er hele vejen igennem i et godt selskab. Man klukker sig faktisk igennem bogen. Nyd denne bog, men her er samtidig en advarsel: den bør ikke læses på offentlige steder, da forbipasserende vil skæve underligt, når man griner højt midt i læsningen. God fornøjelse.
 
Anbefalet af: Marianne Brockmeyer
Materialer