September måneds læseudfordring

Læs en fantasy bog

ADVARSEL: Hvis du ikke har lyst til at møde snekatte, grumdunstere, alfer og kæmper, skal du IKKE læse den her suveræne og sjove fantasyfortælling om magikeren Xar og krigerprinsessen Håb.

Litteraturformidler Nynne har kastet sig over fantasy bogen Magikernes tid - den sorte fjer (bog 1).

Magikernes tid tager os med til en fjern fortid, hvor magien lever i mørke skove, og hvor Magikerne og Krigerne er ærkefjender. Her møder vi magikerdrengen Xar, søn af Magikerkongen, og Håb, datter af Krigernes dronning. Begge børn er store skuffelser for deres forældre. Xar fordi han ikke har udviklet magiske evner, som han burde. Håb, fordi hendes statur og væsen ikke er en krigerprinsesse værdig.

En sen aften i den mørke skov krydses Xar og Håbs veje, da de hver især er ude på eventyr – selvfølgelig uden at have fået lov. Xar vil fange en heks for at stjæle dens magi, og Håb er ude og ride på sin lille pony med sin  forbudte magiske ske og det fortryllede sværd, som hun netop har stjålet fra sin mor, dronningen.

Mødet bliver altafgørende – og de to børns skæbner bliver tvunget sammen i en farefuld færd for at redde Xars lille alf Dugfnug fra at overgå til mørke kræfter. Snart er denne redningsaktion børnenes mindste problem, for der dukker mørke kræfter frem, hvor de mindst venter det, og deres egne liv tager en helt ny drejning.

Selvom man skal tage handlingen i Magikernes tid alvorligt, er det samtidig en virkelig sjov bog. Bogen er spækket med fantastiske væsner, der nemt får dig til at trække på smilebåndet. Xar er fx det, man kalder en vaskeægte antihelt. Han er simpelthen et genialt bekendtskab – han bander og svovler, som det passer ham, har ingen manerer, og han synes selv, han er super genial. Det er en sprængfarlig cocktail, og han havner altid i fedtefadet, selvom han i virkeligheden bare gerne vil være en rigtig magiker.

Lad dig ikke skræmme, hvis du synes, at bogen er lidt for tyk, for der er masser af seje tegninger, der fylder siderne godt ud og tilføjer en ekstra dimension til handlingen.


Magikernes tid – den sorte fjer (bog 1) er den første ud af tre bøger.