Sandheden afhænger af øjnene der ser…

Kender man nogensinde et andet menneske rigtigt? Eller kender man kun den nøje udvalgte del, det andet menneske lader én se?

I en brudt kronologi af tematiske fragmenter oplever læseren ægteskabet mellem Lotto og Mathilde, gennem deres uens personligheder og ikke mindst forskellige oplevelser af fortid og nutid i 90’ernes New York. Hvad de lader hinanden se og tro og vigtigere endnu, hvad de ikke gør. 
Læseren udsættes for en langsom optrævling af sandheder og kig bag de ægteskabelige gardiner, der tilbyder oplysninger og sidehistorier, som karaktererne i bogen ikke kender til, eller nogensinde bliver vidne til, og det fungerer fremragende. 

Historien er så handlings- og følelsesmættet, at det en tredjedel gennem bogen føles som allerede at have læst fire fulde bøger. Det giver læseren fornemmelsen af at forstå karakterernes handlemønstre og tanker og følelsers dybder til fulde. Det skal dog vise sig, at det gør vi slet ikke endnu… I bogens anden halvdel sættes der fart på groteske handlinger, apati og desperat kærlighed. Og det samme gør læserens frustration, videbegær, undren og ikke mindst læselyst! 
Forfatter Lauren Groff har en unik evne til, med få og smukke ord, at fortælle en meget kompleks historie.

Lotto og Mathilde er beskrevet hudløse, sårbare, forvirrede og i glimt, viljestærke. Dette gør deres liv og indre jeg uendelig interessant. Sammen med bogens konstante strøm af nye overraskende afsløringer, der blot lægger lag på lag af historien, så intet er, som hverken historiens karakterer eller læseren troede de vidste, gør det bogen til en meget stor læseoplevelse.

Fortællingen er både hverdag og eventyr, den er smuk og tragisk og komisk uden at være sjov. Læs den.

Skrevet af Tilde Hoppe Christensen

Materialer