På rejse med teenager og fortrængninger

21.08.15
Endnu en klog, morsom og meget underholdende roman fra David Nicholls. Rammer midtlivskrisen, teenage børn og livet i al almindelighed.
 
David Nicholls kender mange måske som forfatteren til bogen ”Samme dag næste år”, som blev smukt filmatiseret med Anne Hathaway i hovedrollen og danske Lone Scherfig som instruktør. At  blive filmatiseret er lige noget Davids Nicholls bøger egner sig til. Når man læser er det som at  se en film. Sproget, letheden i fortællingen… ja man sidder og klukker. 
 
Romanen ”Os” tager udgangspunkt i 54-årige Douglas Petersens liv. Han er en midaldrende, stilfærdig biokemiker, bosiddende med sin kunstnerkone Connie og deres teenagesøn Albie i dejlige landlige omgivelser. En morgen vågner Douglas ved, at Connie fortæller ham, at hun ikke længere tror på ægteskabet, at hun vil finde sig selv, og at han ikke kan være en del af den proces, så de er nødt til at skilles. Lidt af en mavepuster. Dog mener Connie at de skal holde fast i den dannelsesrejse gennem Europa som de har planlagt sammen med sønnen i løbet af sommerferien. En interrail-tur til Paris, Amsterdam, Rom og Berlin. En tur hvor den unge Albie, som gerne vil være kunst-fotograf, skal introduceres for de store europæiske kunstværker. 
 
Alt dette lyder jo som grundlaget for en rigtig eventyrrejse. Hvis det ikke lige var fordi, Connie havde sagt det dér med skilsmissen, og hvis Albie ikke lige var en humørsvingende teenager, hvis ikke familien lige har andre fortrængninger…
 
Det bliver en lidt anderledes rejse end familien lige havde planlagt, men som læser er man med hele vejen. Man keder sig ikke et minut :).
 
 
Materialer