Forside Follow them through
Forside Follow them through

Nye boller på suppen

London står aldrig stille, selv den traditionelle folkemusik må forny sig for at følge med. Et bud herpå er absolut ”Stick in the Wheel”

London kan så mange ting, også det at skabe et nyt band. Ikke bare et band, men et nyfortolkende folkband med det gadesmarte navn ”Stick in the Wheel”.
De har været undervejs siden 2012. Langsomt og sikkert har deres repertoire af ældre folkemusik fået tilgang af nyskrevne sange og gjort bandet ganske populært, også for deres utraditionelle bud på en ny lyd og instrumentering.
Stick in the Wheel består af sangerinde Nicola Kearey og medstifter Ian Carter. Yderligere medlemmer Ellie Wilson, Fran & Simon Foote er kommet til i tidens løb. Det er lykkedes dem tekstlig og emnemæssigt at gøre musikken mere by- end landlig orienteret. Med socialt orienterede tekster blandet med de sikre fra folkemusikkens bagkatalog.
De har en del stærke a cappella sange, f.eks. ”Poor old Horse”, også nogle traditionelle som den skotske ballade ”Weaving Song”. Mit favoritnummer er absolut ”White Copper Alley”, hvor Kearey skildrer en kvinde, der er drevet til prostitution i et barsk socialt samfund engang i det nittende århundredes engelske klassesamfund. ”I need the money/To save my poor sonny/For without the doctor/Me boy he’d be dead.” synger Kearey overbevisende samtidig med, at Ian Carters messende dobro-guitar går i en evig loop.
Giv musikken en chance, om ikke andet så for Keareys herlige østlondonske dialektale sangevner.
 

Materialer