Forside: Breakdown on 20th Ave. South
Forside: Breakdown on 20th Ave. South

Når krisen rammer..

Duo forbinder sange om sorg og depression med sange om håb og humor.

Ægteparrets bare 3. projekt som duo.

Hver især har de beriget den amerikanske folk og rockscene med utallige plader og med deltagelse i andre kunstneres projekter.

Første duo plade (Buddy & Julie Miller) kom i 2001, anden (Written in chalk) i 2009 og tredje i 2019. Så man kan ikke lige frem påstå, at de har overrendt pladeselskaberne.

Årsagen skal findes i Julie Millers muskelsygdom og hendes depression i forbindelse med broderens død. I en årrække var musikdeltagelse og social konneks ikke en mulighed, men langsomt kom hun ud af depressionens favntag, og alt imens skrev hun sange på samlebånd. Og det var sange, der forbandt sig til livets smerte og sorg. Ikke knusende sange uden håb og forsoning med tilværelsen, men sange, der forbinder sig med det levede liv.

Et eksempel på dette er nummeret ”I’m gonna make you love me”, der fanger kærligheden og humoren i samme åndedrag -  “Everything is your fault / In the whole wide world/ You’re the one who had to have you a crazy girl.” Deres vokaler passer godt sammen, de understøtter og forbinder stemmerne i enkle sangskabeloner.

Hvis kriser kan forløse så fine sange, så har de haft en funktion og mening. Flere kriser, tak.