At miste…mere end én gang

20.06.16
Usentimental erindringsbog om døden og det der kan komme lige før…

Jeg går i min fars støvler er en fortælling om at miste… som det fine omslag på bogen også fortæller. 
Det er ikke det pludselige brutale tab, men det hårde sygdoms-nedslag, der langsomt dag for dag fjerner den person vores forfatter elsker og kender. Den kræftsygdom, faderen sloges med for måneder siden, er nu blevet udkonkurreret af en blodprop i hjernen. De efterfølgende kræft-kontroller, som før var det vigtigste, forekommer meget ligegyldige. Nu er det noget andet, der gælder. Vi hører om Julies kamp for at få sin egen familie, sit job og den nye situation som ”forælder” for sin forælder til at hænge sammen. 
Hun beskriver hudløst ærligt, hvordan hun indimellem har lyst til at råbe højt ad sin far og hele situationen… hvilket hun også gør… med dårlig samvittighed til følge. Hun beskriver, det tabu det er at se faderens død, som en lettelse for alle… ikke mindst faderen selv. 
Beskrivelsen af at miste mere end én gang, både ved sygdom og ved død er meget rammende og rørende.
Hun beskriver den ømhed og kærlighed, der også kommer, når man er så anderledes tæt på en forælder, som man godt ved, man har på lånt tid.
Bogen er en fin nuanceret fortælling, som nok især henvender sig til pårørende, der enten er eller har været i samme situation som vores forfatter. 

 

Materialer