Forside The Poacher's Fate
Forside The Poacher's Fate

Med sugerøret i fortidens sange

Folkemusikkens bundløse kar af sange leverer sjældent hørte sange fra skatkammeret i yderst lytteværdige versioner.

Traditionel engelsk folkmusik. Taget fra den øverste og bedste skuffe. Nedtonet i den grad. Kun stemme (mest Laura Smyth) og et enkelt instrument eller to.
 Sværere er det åbenbart ikke. Med undtagelse af Laura Smyths eget eminente nummer ”Alizon Device”,  er der tale om ”standard” folk numre, tidligere hørt og nydt andre steder og i andre indspildninger, men gode er de.
Sangene kunne være optaget i folkens guldalder (nyere), i de tidlige 70’ere, men de er absolut pakket ind i vor tid. Selvom Laura til daglig er ansat i Vaughan Williams Memorial Library (Folkemusikkens hellige haller), så har hun fundet materiale, som aldrig eller sjældent støves af. Numre om krybskytter, sand elskov, tørst der stilles i kroens mørke og mordballader. Mums. De forstod at leve dengang, og lave sange til eftertiden.
Laura stemme ligger i et leje, der yder sangene fuld værdighed og styrke. Nye gamle numre, jeg havde faktisk kun genkendelsens glæde ved den flotte version af ”White Rover”, hvor Laura og Teds stemmer unisont kæler yndefuldt.
Er du til de enkle melodier og ægte, naturlige og sødmefulde stemmer, så vil The Poacher’s Fate absolut blive en kærkommen gæst på ”pladespilleren”. I hvert fald på min.
 

Materialer