Måske kan en Funball løse vores coronaensomhed

08.02.21
Alle coronadage er ens. De starter på samme måde. Og hele dagen forløber på samme måde. Men ikke denne dag. Denne dag er meget anderledes end alle andre coronadage. Og sikke en dag.

Caja vågner, der er helt stille, er det mon søndag, tænker Caja, men det er ikke søndag, det er bare endnu en coronadag. 
Alle coronadage er ens, de starter med, at far står i døren og siger: ”Caja, du skal stå op, vi har ikke fri”. Lidt efter sidder de begge ved spisebordet ved hver deres computer. Caja laver opgaver fra skolen, og far taler meget i telefon, og han siger hele tiden: ” corona, corona, corona”. Om eftermiddagen er de i stuen, hvor de læser og spiller spil, og når de tænder radioen siger den: ” corona, corona, corona. 
Caja kan ikke være sammen med mor, for hun er i et sommerhus med lillebror, han er blevet født for tidligt og må ikke blive smittet. 
Caja ligger i sin seng og tænker på sidste sommer, hvor Caja og far prøvede et par Funballs nede på havnen. Det er så hyggeligt at tænke på. Caja trækker dynen længere op og falder i søvn, og drømmer den hyggeligste drøm, hvor alle dem, hun holder af, kan ses igen, fordi de alle er inde i hver sin Funball.

En god historie om at drømme sig tilbage til en god hverdag med eller uden corona.